Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
svephoto avatar svephoto 665 Точки

Здравей, Ivan.G9,

 

Това решение за някоя конкретна задача ли е? Ако "Да" - моля, дай и условието ѝ.

0
Ivan.G9 avatar Ivan.G9 2 Точки

Напишете програма, която проследява колко пътници средно на полет има всяка авиокомпания. Всеки ден има определен брой авиокомпании, които имат полети. До получаване на команда "Finish" получавате брой пътници на полет. Трябва да изчислите средния брой пътници на полет на авиокомпания (закръглени към по-малкото цяло число). 
Вход: Първоначално от конзолата се прочита броя на авиокомпаниите – цяло число в интервала [1… 20] След това за всяка авиокомпания се прочита:  Името на авиокомпанията – текст  До получаване на командата "Finish" се чете: o Брой пътници на полет  – цяло число в интервала [1... 360] 
Изход: След прочитането на всички пътници на дадена компания на конзолата се отпечатва един ред:  "{името на авиокомпанията}: {средният брой пътници на полет} passengers." След като излетят всички полети на всички авиокомпании се отпечатва един ред:  "{името на авиокомпанията с най-много пътници на полет} has most passengers per flight: 

0
svephoto avatar svephoto 665 Точки

Ако става въпрос за задачата 06. Passengers Per Flight от настоящия изпит Programming Basics, ще се наложи да изчакаме първо докато приключи той и второ докато го пуснат за Practice, за да можем да тестваме в Judge. А ако е друга задача, кажи точно от кой контест е и дай линк за Judge към самата задача. Иначе условието, което си дал е непълно - липсват примерните входове и изходи.

0