Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
pavlin avatar pavlin 3 Точки

Коя технология има търсене на пазара на труда Java или C#

Здравейте,

Студент съм втори курс софтуерни технологии и дизайн в ПУ и смятам да запиша Софтуни. Кой от двата програмни езика има търсене на пазара на труда, тъй като в университета се залага предимно на C#, а на някои места прочетох че най-търсени са Java програмистите. Двата езика имат сходства, но искам да направя правилния избор от самото начало, за да не ми се налага да сменям езика на програмиране в последствие. Какво е вашето мнение java или c sharp?

Тагове:
0
Programming Basics 22/08/2020 11:03:09
krum_43 avatar krum_43 683 Точки

Към днешна дата Java е най-търсеният и широко исползван език.На Java се пише доста по-трудно но ако свикнеш отначало да пишеш  на този език може би не е по-труден от C#.Програмистите джавари са най-търсените и най-добре платени хора в бранша.Нещата по принцип са еднакви,но ако питаш мен стартирай и пиши на Java .От друга страна C# е олекотена версия  и се пише доста по леко и приятно.И двете технологии се търсят на пазара,но ако търсиш наи-добре платената избери Java.Изгледай видето на Наков за избор на технология и много от нещата около двата водещи езика ще ти се изяснят.

1
22/08/2020 11:49:17
pavlin avatar pavlin 3 Точки

Благодаря за отговора. За мен е по-лесно да използвам C Sharp, но ще помисля сериозно тъй като пазара на труда е определящ. JAVA ми се струва по-трудна за учене.

1
krum_43 avatar krum_43 683 Точки

Определено е така.Истината е,че и двете технологии са в топ 5 за най-търсените ЕП.

Както може би ти е известно Microsoft копира технологията(доста е подобравя) и така се пояява първата версия на C#.

Moже би изборът ти е правелен.

Успех!

0