Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
g.stoyanov avatar g.stoyanov 776 Точки

[Useful Info] Databases - Подходящ сайт за подготовка!

sql-ex.ru

Здравейте,

В тази тема искам да споделя с Вас един сайт който може да Ви послужи като подготовка за изпита по база данни. Споделям го с Вас понеже съм сигурен че има хора които искат по-рано да започнат да се подготвят за предстоящия изпит. Той ще бъде полезен и за тези които нямат никакъв опит и сега придобиват знанията си в тази област - чрез него може както да направим тест за изпита по база данни в по късен етап (когато вече имаме нужните знания), както и да проверяваме на какво ниво сме стигнали (чрез решаване на проблемите дадени в сайта - от елементарни до по-сложни). Той е малко подобен на познатия ни джъдж и доста подобен на projecteuler-a (за тези които го познават, за останалите го препоръчвам с две ръце).

Самия сайт представлява поредица от проблеми за решаване с повишаваща се трудност - от елементарни до доста комплексни и сложни заявки към базата данни.

Другото хубаво нещо е че дори предлагат сертифициране, което е доста признато в средите - по мои наблюдения и проучвания в интернет, срещу скромно (в сравнение с други институции които издават сертификати) заплащане.

Ако има някакви въпроси по използването на сайта, питайте тук, надявам се че аз или някой друг ще успее да ви помогне.

 

Пожелавам на всички успех в обучението!

Keep calm and learn to <code>.

 

11
Databases Basics 04/02/2015 17:44:33
greedy1988 avatar greedy1988 21 Точки

Колега, има нещо счупено в линка за въпросният сайт.Тези за judje & projecteuler работят.

1
g.stoyanov avatar g.stoyanov 776 Точки

Благодаря,

Оправих ги, липсваше им http:// отпред smile

0