Loading...
blizzardcon10 avatar blizzardcon10 11 Точки

[Exam Problems] C# Basics - Exam 10 April 2014 Evening - Problem {3} - Eclipse

Здравейте! Направих я задачата, всичко уж перфектно си работи, примерите ми работят, а ми дава 60 точки.. някакви предположения?

http://codepaste.net/62yxa2

Mod Edit: Запознайте се с правилата на форума и по-конретно с т.9 - за именуване на теми във форума.

Тагове:
0
Programming Basics 05/02/2015 17:48:21
Kamigawa avatar Kamigawa 750 Точки

Препълваш бита - вземи си го като int. 101 е максимално очакваната стойност за n, 101 по 4 препълва бита и от там идва грешката.

Също така няколко съвета - не ползвай различно от int, освен ако числото не се събита в int. На този етап няма смисъл да си влошаваш житова за да пестиш място. Решението ти е адски сложно с тази матрица - похвално, но сложно. Задачите с рисуване обикновенно се решеват като се принтират редовете, не е нужно да се пазят данните. Сменяй Program на име, което носи смисъл - примерно 03.Eclipse, така като го видиш ще знаеш какъв е този код. Представи си, че имаш 100 приложения на име Program...

0
05/02/2015 15:07:08
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1550 Точки

Много повече контрол имаш с матрицата, според мен с new string и принтирания е по-лошия вариант. Щом е научил матрици, нека да ги ползва.

Послепис: В случая си е усложнил живота, но ако вземем задача като например "Telerik Logo" със сигурност ситуацията е обратната.

Off-topic: Как успяваш да отговаряш толкова бързо цял ден? :D Тъкмо вляза да пиша и твой поуст :)

1
05/02/2015 15:12:44
Kamigawa avatar Kamigawa 750 Точки

Нищо лошо не казвам, евалата за матриците - определено са от полза и за напред.

0
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Когато има в задачата по-особена фигура, която не може лесно да се разпарчетоса и изпринтира на части, е наистина по-добре да се ползва матрица. Тази задача, както и Telerik Logo са именно такива случаи.

1
anna.ilieva avatar anna.ilieva 6 Точки

какво е условието на задачата? 

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.