Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1548 Точки

Домашни - 50%

Отборен проект - 50%

Бонуси (Асистенство, форум и прочие) - до 10% бонус

Присъствие - 5% само за присъствените студенти, като тези 5% най-вероятно се взимат от домашните (Т.е присъствените имат 45% домашни).

 

Всичко това го има описано в презентацията в отварянето на курса...

 

На нашият випуск този курс не влизаше в балообразуването за цялото ниво. Не мога да кажа как е в момента.

0
06/02/2015 18:57:44
d.roshlev avatar d.roshlev 20 Точки

Точно това се питам и аз, дали влиза в балообразуването.

Някой ако може да ми отговори ще съм му много благодарен :)

0
zh.stoqnov avatar zh.stoqnov 103 Точки

Смятам че би било добре да се взема предвид оценката от този курс, защото би следвало да е положителна за по-голямата част от курсистите, но дали е така трябва да се обърнеш към някой по вещ от мен - може да се свържеш примерно по е-майл. Аз лично преди време някъде бях гледал, че щом курса е задължителен (влиза в програмата на нивото), то оценката от него ще участва при образуването на оценката за самото ниво. 

0
quickben avatar quickben 966 Точки

Оценката от Teamwork and Personal skills влиза в оценяването и съответно в общата оценка на първо ниво. Може да става някакво объркване, защото тя не се взимаше предвид само за първия випуск. Да не говорим, че курса е готин и има какво да научи човек от него.

0
manito_17711 avatar manito_17711 43 Точки

Не мога да кажа, че съм съгласен с това!

Да, курса е готин и има нови за нас неща. Аз лично научих някой, но не виждам как това би повишило квалификацията ми (евентуално като програмист) и защо, ако съм изкарал отлични оценки на четирите други курса, тези в които наистина се учи програмиране, оценката ми за нивото трябва да бъде корегирана в зависимост от това, дали според някого съм написал CV-то си по даден стандарт... Или... ако си направя блог, то се очаква в него да има информация която е жалелно да се обновява, да не кажа задължително. За мен това не е пръв приоритет, защото изисква време, което аз смятам да оползотворя по друг начин... а дали мога да си направя блог се разбира от изпита по HTML...

Не съм съгласен и с предишното мнение, че това би било положително за курсистите като цяло, само защото критериите за оценяване са размити и повечето биха получили високи оценки. Това би повишило общата ти оценка за нивото... За пример ако имаш три 5-ци и 4-ка няма да покриеш критериите за сертификат за ниво, но с три 5-ци, 4-ка и 6-ца ще получиш. Малко не ми се връзва... Обратния вариант също е налице... 

Поздрави,

Ники

4
Kamigawa avatar Kamigawa 750 Точки

До някъде съм съгласен с теб. И аз имам своите резерви към част от заданията, но писането на CV, мотивационно писмо, поведение на интервю, начини за по-продуктивно мислене и т.н. са също толкова важни за един програмист, който иска да се реализира, колкото и самото „програмиране“(според мен). Както казва един приятел - „няма значение колко знаеш и можеш, ако не успееш да се презентираш правилно и да го покажеш за да се продадеш по-скъпо“.

0
19/03/2015 12:55:12
a.angelov avatar a.angelov 1316 Точки

В крайна сметка това са правилата на СофтУни, а вече всеки си преценява дали да ги спазва и да се движи по тях. Съгласен, несъгласен - това е :)

3
MiroslavaKirilova avatar MiroslavaKirilova 13 Точки

Колега, виждала съм такива CV-та, че човек може да се разплаче от тях. Абсолютен факт е, че това да си напишеш добро CV ти повишава квалификацията, защото може и да си брилянтен програмист, но ако в CV-то има селфи вместо портретна снимка или пък е неграмотно написано (в твоя пост има доста сериозни езикови грешки), то кандидатурата ти ще бъде пратена директно в кошчето.

И сега може би някой ще каже, че правописът или пък оформлението на такива документи не е най-важното и ще бъдат прави. Това е отношение към кандидатстването за работа, уважение към времето на HR човека, който разглежда кандидатурите и, евентуално в последствие, към клиентите - ДЕТАЙЛИТЕ са важни за всички! :)

4
19/03/2015 13:55:49
quickben avatar quickben 966 Точки

Оценката се форима по-този начин ако не ти харесва, неучаствай в курса после да не се чудиш защо имаш 4-ка вместо 5-ца ;) и както каза един колега по-горе това са правилата ако толкова си против тях можеш да отидеш да го кажеш на екипа или да се дискутира тук във форума(както правилно написа по-долу)

0
19/03/2015 16:55:35
manito_17711 avatar manito_17711 43 Точки

Самата идея на форума е да се дискутира.

Да, не съм съгласен с това и го споделям. Дали ще се съобразя с него?! - разбира се, просто друг вариант няма...

Лично аз не виждам, как за един човек, завършил СофтУни и имащ сертификат за ниво - документ който удостоверява уменията му на програмист като отлични, повтарям 'отлични', би било в плюс това, че е заслужили оценката си с писане на CV!

Но по-скоро ми е интересно, защо изобщо от СофтУни биха предоставили свой сертификат за завършен курс, документ доказващ качеството на обучение и способностите на човека в сферата на програмирането, като го оценяват по този критерии? - все едно в медицинския университет да те оценяват по технически науки... 

Може курса да е задължителен, дори да се изисква предаване на домашно, като гаранция че си седнал и си прочел материала... но да бъде част от оценката за сертификат... 

 

Поздрави,

Ники

-1
quickben avatar quickben 966 Точки

Според мен курса е нужен, защото както каза един колега може и много да знаеш, но ако нямаш представа как се пише cv мотивационно писмо и как да се държиш на интервю шансовете ти да те вземат намаляват драстично. Курса е лесен, забавен и разтоварващ, незнам какво толкова не ти харесва :)

Все пак може да си копираш домашните от някъде и пак ще си изкараш оценката....

0
manito_17711 avatar manito_17711 43 Точки

Не е въпроса дали ще излъжа системата, говорим за принцип! 

Курса ми харесва (горе-долу), гледал съм си всички лекции (онлайн съм) и не казвам че е излишен. Със сигурност има и други неща, които биха били от голяма полза за студентите - английски език примерно... Просто мнението ми е, че сертификата ти за 'отличен' (почнах да се повтарям) програмист и първенец във випуска не трябва да зависи от това, дали мога или не, да си напиша CV-то правилно - според нечий критерии.

Все пак е софтуерен университет и се предполага, че ако си го завършил и си взел сертификат за това, то можеш да пишеш код, а не да си подготвевн за оценяване на CV-тa...

Поздрави,

Ники

-2