Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

[Homework] DataBases - Data Modeling

Здравейте колеги, 

Видях, че няма конкретна тема за това домашно и реших да пусна една. 

Намерихте ли липсващите релации в първата задача? 

Къде по ви харесва да моделирате таблици - MSSQL или MySQL?

Мен ми хареса, че в MySQL е много лесно да правиш релациите, даже ти създава нова таблица или колона ако е нужно.

Ще кача само снимки на диаграмите на 1-ва, 3-та и 4-та задача за да е по-нагледно :)

1.

3.

4.

Тагове:
7
Databases Basics 12/02/2015 12:58:09
borislavml avatar borislavml 368 Точки

На мен пък по никакъв начин не ми харесва Workbench-а повече от Management Studio-то, откъм user experience. Вярно, че ти именова и създава автоматично някой неща, но на мен хич не ми  харесват конвенциите за naming в MySQL.Доста по-дървен и объркващ ми е целия интерфейс  и средата няка си, а докато разбера как да си създам ER диаграма от съществуваща база и обратноното откачих. Може и да не съм обиктевен защото винаги, кагато ни запознават с нови технологии "подсъзнателено"  ни "подхвърлят", че майкрософтския им вараинт е по-добрия smile. A за phpMyAdmin няма да коментирам...дано не ми се налага никога да го ползвам сериозно.

2
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Съгласен съм с теб, че Management Studio-то е по-добро, но да не забравяме предимството, което всички изтъкват, когато говорят за MySQL - Безплатна е.

От друга страна замисли се, ако беше работил първо на Workbench-а и ни бяха показвали повече неща на него, дали нямаше да е обратното... както примерно хората, които са свикнали да пишат на скриптови езици псуват, като трябва да пишат int, string, float, etc.. и обратното

6