[DataBases] MSSQL management studio plug-ins
В тази тема ще се опитам да помогна на тези, които искат да си спестят 5 минути на SQL документ от писаници на еднакви редове.
Направих лек reserch в нета и намерих един два нормални plugina естествено безплатни. НАредил съм ги по функционалност на INTELisence, самите плъгинчета могат още 300 неща, така че можете да намерите и други благинки в тях. Та pluginите които избрах за вас са:
ТОП 01. SQL Complete Express - free SQL IntelliSense add-in for SSMS - най- добрия intellisence, който можах да намеря за microsoft продукта, доста бързо работи, догатва всички команди, които ви трябват, работещ Ctrl + K, Ctrl+D, който реди кода и коригира командите в UPPER CASE, в рекламата за него имаше и снипети, но все още не ги намирам... Точно заради тези SELECT * FROM ... дето ги пиша всеки път, мисля че може да се направи снипет.
Цена: безплатен express(урязани разни неща), пълна версия Trial(30 дена), както и платена($119.99)
ТОП02. SSMSBoost - плюса й, че е има всичко изброено до сега от мен като функционалност, но минуса й че има още 30 000 настройки, които трябва да минеш за да се оправиш с програмата. Има даже награди за плъгин. Колегите надолу обесняват как се настройва или поне някои идеи, вижте мненията им.
Цена: FREE Community edition, с гадна регистрация с имейл за newsletter bul***ts.
$125 PRO.
ТОП 03. SQL Smash - яка картинка, почти никакъв intellisence, различен от държавния, ИМА работещ Ctrl + K, Ctrl+D, който нарежда всичко както трябва и прави командите от lower case към UPPER, което е страшно яко, особено за Наков който така си пише :D
Цена: безплатен (пълна версия Trial) 14-30 дена. Платена: $60, $100, $200 (Оо егати plugin-a).
ТОП 04. SSMS Tools Pack - много го хвалят в StackOverflow, но и така не разбрах защо, поне на мен не ми свърши работа с нищо. Можете да го пробвате, ако има нещо готино в него, пишете тук.
Цена: безплатен forever!
Ако някой използва друго яко Plugin-че, да пише тук. Ще се постаря да го оценя в моята класация и ще ъпдейтна темата.
Цена: priceless :)
Да, и аз пробвах безплатната версия и ми хареса доста. Разгъването на някои снипети не е консистентно, но това е въпрос на навик и мисля, че много бързо се свиква с него. Голяма благодарност за споделянето!