Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
snipersniperson avatar snipersniperson -21 Точки

Няколко въпроса относно нивата на обучение

1. Има ли проблем да се минат изпитите наведнъж? Предполагам, че трябва да се дойде на място, но трябва ли да си носим лаптоп, или е на лист хартия?

2. Има ли проблем, ако вече имам опит с други 4 езика? Разписвам си задачите (домашни и изпити) на PHP/JS/C/C++, тоест ако се наложи системата ви може ли да конвертира до C# от друг език?

3. Колко пари ще ми излезне обучението за всичките нива - по 150лв за всяко едно ниво, от 1 до 3?

Тагове:
-2
Въпроси за SoftUni 06/03/2015 22:32:31
a.angelov avatar a.angelov 1319 Точки

1. Изпитите се провеждат само на място в залите на СофтУни. Вариант да минеш всички изпити от конкретно ниво наведнъж е просто да се явиш на поправките, вместо на редовните изпити /имай в предвид обаче, че следващо ниво не можеш да запишеш с повече от 1 невзет изпит от текущото ниво/. Можеш да носиш лаптоп ако желаеш, можеш да ползваш и стационарен компютър в залата. Задачите се решават на компютър - пишеш си програмата и я събмитваш в автоматизираната система за оценка: http://judge.softuni.bg/ където виждаш резултата си веднага /има изпити, при които не е точно така/.

2. Не можеш да ползваш език по избор за съответния изпит, както и за домашните. Пише се на езика, на който е курса - т.е. Java - Java, PHP - PHP, C# - C#, JavaSript - JavaScript. Идеята е да се научат особеносттите на конкретния език и няма как да те проверят дали си ги научил ако се позволяваше да се пише на език по избор... Ако предадеш домашно на друг език ще ти бъде оценено с 0 точки.

3. От 1 до 3-то ниво това ти е цената - по 150 лв. на ниво за онлайн обучение.

 

И най-важното - първо трябва да минеш успешно нулевото ниво за да можеш да запишеш 1 ниво :)

1
14/02/2015 18:14:56
snipersniperson avatar snipersniperson -21 Точки

Тоест трябва да си е на C#, нищо че решението на задача на друг език е валидно от ниво 1 нагоре?

0
14/02/2015 18:39:33
a.angelov avatar a.angelov 1319 Точки

Изпит/домашни се пишат на съответния за курса език. Тоест ако запишеш Ниво 0 ще трябва да пишеш на C# независимо дали искаш или не.

Просто ще трябва да го научиш, не виждам какъв е проблема и какво се дърпаш толкова от C# при положение, че е може да се каже по-интелигентния от до тук изброените езици :)

0
14/02/2015 20:55:54
snipersniperson avatar snipersniperson -21 Точки

Аз съм на обратното мнение, но както и да е.

0
Hristo_Penchev avatar Hristo_Penchev 388 Точки

Въпрос от любопитство - каква все пак ти е идеята? По изказванията ти съдя, че си опитен програмист, явно даже твърде опитен, щом отричаш ООП. Очевидно искаш просто да вземеш сертификат, но не разбирам защо. СофтУни не е университет по смисъла на Закона за висшето образование, тоест тези сертификати нямат особена стойност. Предвид, че школата е нова и не е изградила има, едва ли ще тежат кой знае колко и пред работодателите. А и в програмирането доколко са важни формалните сертификати, особено при положение, че имаш опит?

-1
snipersniperson avatar snipersniperson -21 Точки

Не заради друго, просто искам да видя задачите от ниво 4

0
a.angelov avatar a.angelov 1319 Точки

Ниво 4 представлява 5 свободно избираеми курса, които можеш да вземеш и в течение на останалите нива. Няма твърдо разписание какви точно курсове ще има. Който ти хареса - записваш се. Нивото няма да е ограничено във времето - когато си вземеш 5-те курса, тогава го завършваш.

0
rvmladenov avatar rvmladenov 293 Точки

Може и аз да съм забравил, но ... за курсовете от нивата 4,5 и 6 не се ли изискваше завършено предно такова ниво. С други думи - за да запишеш курс от ниво 4, то трябва да си завършил 3то ниво?

Имам някакви такива спомени ... 

0