Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
zdgeorgiev avatar zdgeorgiev 57 Точки

Семинари - запис screencast

Здравейте,

Изключително много се радвам, че в последно време се организират все повече и повече семинари на интересни теми в СофтУни. Това, което лично мен(а предполагам и много други колеги) ме притеснява е защо не се записват screencast записи, а единствено от камерата. В целият плейлист Семинари в youtube канала на СофтУни от общо 54 записа, едва 6-7 са screencast, останалото е от камера.

Защо смятам, че записа от screencast е по-добър от този от камера?

  • В пъти по-добро качество на звука
  • Заради програмният код, който се пише

Поздрави на целия екип на СофтУни :)

 

7
Въпроси за SoftUni
d3vildog avatar d3vildog 58 Точки

Напълно съм съгласен с теб колега, надявам се за в бъдеще да се записват и на screencast.
Поздрави!

0
Filkolev avatar Filkolev 4484 Точки

Предлагам да се закупят два нови лаптопа (две зали - две лекции едновременно ни е капацитета за момента). Да им се сложи Camtasia и да се знае, че тези лаптопи са за лекции, че звука им е добър, че не крашва Camtasia-та когато си иска и да се ползват от всички лектори, включително външните (освен в по-особени случаи).

По време на изпит може да се ползват като резервни машини ако не стигнат настолните, за което имаше вече прецедент.

1
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Това става, защото няма как да задължиш лектора да запише екрана, най-малкото, защото не всички имат софтуер с който да го направят. А не върви да ги караш да го инсталират отделно.

Варианта, които предложи Филип е удачен, но само в някои случай, защото повечето семинари включват специална конфигурация на някоя програма, OS или нещо други. 

Още повече знаете, че демата правени на един лаптоп може и да не тръгнат от раз на друг и ще има повече проблеми.

Освен това не съм много сигурен, че повечето лектори ще се навият да си заменят техните с служебният, дори и да е добър.

0
n.galabov avatar n.galabov 40 Точки

Прав си, Кико, но имаше един семинар за Ларавел, от който беше качено само видео от камерата на софтуни, а в youtube канала на gattaka човекът си беше качил видео.

3
zdgeorgiev avatar zdgeorgiev 57 Точки

Аз съм на мнение, че ще щом лекторът е решил да отдели няколко часа от ценното си време, за да презентира в област, в която е специалист, то не би било и кой знае какъв проблем за него да си качи допълнителен софтуер, който ще му даде възможност да запише screencast видео.

Доколкото виждам Camtasia си има и 30 дни Trial period. Така, че наистина не разбирам защо не се случват тези записи.

0
Matrix avatar Matrix 1089 Точки

Понеже в тази тема се отвори дума за лаптопи, техника и записи на видеата - не е зле някой да прегледа лаптопа на Влади Г., че вентилаторът му направо ще се взриви вече, горкия така върти, че шумът от него скоро ще заглушава тотално думите на лектора :D В първия момент, докато гледах видеата от База данни си викам, егати кво става с тоя моя компютър бе, какво го товари толкова, та бучат тия вентилатори така, а то това бил лаптопа на Влади от видеото :D Не е зле и микрофонът да се прегледа, защо записва по-лош звук, от този на Наков, при него се чува всичко кристално...

2
22/02/2015 18:21:04
vladislav.karamfilov avatar vladislav.karamfilov 1123 Точки

Можеш ли да посочиш кое видео и ако е възможно кои моменти от него са с това качество, което описваш, за да може да се установи някаква представа за проблема? :)

2
Matrix avatar Matrix 1089 Точки

Всички видеа от База данни, които лаптопът на Влади Г. е записвал...Най-вече цялото видео за "SQL основи" - например сега в момента от 1:30:00 насам вентилаторът така се е разбучал, че все едно лаптопа тогава в онзи момент е щял направо да излита :D

2
22/02/2015 19:36:26
vladislav.karamfilov avatar vladislav.karamfilov 1123 Точки

Ами, гласът му се чува доста добре и разбираемо. :) Има някакъв страничен шум, който ще се опитаме да изчистим. ;)

1