Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
DanteSparda avatar DanteSparda 32 Точки

Проблеми с кода :(

Защо не ми дава да изпълня  double a = double.Parse (Console.ReadLine());
въпросният код работи с цели числа, но не и с дробни (което е целта на double)
Става въпрос за задачи 7 и 9 от Operators Expressions And Statements

dimitarstoyanov90 avatar dimitarstoyanov90 164 Точки

Ами не би трябвало да дава грешка, не съм преглеждал задачата, но ако искаш дай малко повече код да видим къде може да е проблема :) Сега ще прегледам и задачата да видя за какво иде реч

Другото което може да е проблем е самият отговор, който получаваш да не може да се вмести в double, пробвай с float да кажем, въпреки че това може би не е проблема :)

1
DanteSparda avatar DanteSparda 32 Точки

double xCenter = 0;
        double yCenter = 0;
        double radius = 2;
        Console.Write("Enter your X:");
          double X = double.Parse ( Console.ReadLine());
         Console.Write("Enter your Y:");
          double Y = double.Parse (Console.ReadLine());
          bool answer = Math.Pow(X - xCenter, 2) + Math.Pow(Y - yCenter, 2) <= Math.Pow(radius, 2);
          Console.WriteLine("Your point lies in or on the circle: {0}", answer);

 

Това е целият :)

0
RoYaL avatar RoYaL SoftUni Team Trainer 6846 Точки

Ами и това работи :)) Каква е грешката?

2
RoYaL avatar RoYaL SoftUni Team Trainer 6846 Точки

Какво означава, че не ти дава? При мен това, което си дал като код се изпълнява перфектно стендалоун. И мога да го изпринтя после, даже. Дай реалната грешка, която ти излиза? Иначе можеш да пробваш и с Convert.ToDouble(...)

2
DanteSparda avatar DanteSparda 32 Точки

Пробвай с 1.5 и -1

Дава ми :
Unhandled Exception: System.FormatException: Input string was not in a correct format.

0
dimitarstoyanov90 avatar dimitarstoyanov90 164 Точки

В кой случай се получава проблема :? кажи ми данните, които въвеждаш ? Данеби дробите да ги вкарваш със запетая вместо с точка (въпреки, че това може да не е проблем)? Дай малко повечко инфо за конкретния случай с проблема:)

1
dimitarstoyanov90 avatar dimitarstoyanov90 164 Точки

Пробвай да вкарваш дробта със запетая вместо точка или обратното :) 

2
kiko144 avatar kiko144 SoftUni Team 795 Точки

Вероятно ги вкарваш с точка числата от конзолата, а не си си променила настройките да е с точка или обратното ! Опитай ако ги вкараш с точка с запетая и би трябвало да стане! 

2
DanteSparda avatar DanteSparda 32 Точки

БОЖЕЕЕЕЕЕЕ БОЖЕ...
Свикнах в уиниверситета на . и сега съвсем изключих, че може и със запетая ... благодаря ви

1
dimitarstoyanov90 avatar dimitarstoyanov90 164 Точки

Да ти кажа тези най - дребните неща са най - неприятни , но пък трябва да им се обръща внимание. Аз от личен опит ще ти кажа имах случай, в който бях използвал int32 за променлива, но след половин ден, осъзнах, че трябва да използвам int64( по - голяма) :) Успех

1