Проблеми с кода :(
Защо не ми дава да изпълня double a = double.Parse (Console.ReadLine());
въпросният код работи с цели числа, но не и с дробни (което е целта на double)
Става въпрос за задачи 7 и 9 от Operators Expressions And Statements
Защо не ми дава да изпълня double a = double.Parse (Console.ReadLine());
въпросният код работи с цели числа, но не и с дробни (което е целта на double)
Става въпрос за задачи 7 и 9 от Operators Expressions And Statements
Ами не би трябвало да дава грешка, не съм преглеждал задачата, но ако искаш дай малко повече код да видим къде може да е проблема :) Сега ще прегледам и задачата да видя за какво иде реч
Другото което може да е проблем е самият отговор, който получаваш да не може да се вмести в double, пробвай с float да кажем, въпреки че това може би не е проблема :)
Какво означава, че не ти дава? При мен това, което си дал като код се изпълнява перфектно стендалоун. И мога да го изпринтя после, даже. Дай реалната грешка, която ти излиза? Иначе можеш да пробваш и с Convert.ToDouble(...)
Пробвай с 1.5 и -1
Дава ми :
Unhandled Exception: System.FormatException: Input string was not in a correct format.
В кой случай се получава проблема :? кажи ми данните, които въвеждаш ? Данеби дробите да ги вкарваш със запетая вместо с точка (въпреки, че това може да не е проблем)? Дай малко повечко инфо за конкретния случай с проблема:)
Пробвай да вкарваш дробта със запетая вместо точка или обратното :)
Вероятно ги вкарваш с точка числата от конзолата, а не си си променила настройките да е с точка или обратното ! Опитай ако ги вкараш с точка с запетая и би трябвало да стане!
БОЖЕЕЕЕЕЕЕ БОЖЕ...
Свикнах в уиниверситета на . и сега съвсем изключих, че може и със запетая ... благодаря ви
Да ти кажа тези най - дребните неща са най - неприятни , но пък трябва да им се обръща внимание. Аз от личен опит ще ти кажа имах случай, в който бях използвал int32 за променлива, но след половин ден, осъзнах, че трябва да използвам int64( по - голяма) :) Успех
double xCenter = 0;
double yCenter = 0;
double radius = 2;
Console.Write("Enter your X:");
double X = double.Parse ( Console.ReadLine());
Console.Write("Enter your Y:");
double Y = double.Parse (Console.ReadLine());
bool answer = Math.Pow(X - xCenter, 2) + Math.Pow(Y - yCenter, 2) <= Math.Pow(radius, 2);
Console.WriteLine("Your point lies in or on the circle: {0}", answer);
Това е целият :)
Ами и това работи :)) Каква е грешката?