Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
peter_botev avatar peter_botev 2 Точки

3. Legendary Farming

   Здравейте! 

   Имам проблем със задача 3 от Exercise: Associative Arrays. При мен дава правилен изход на нулевите тестове, докато в системата за оценяване дава съвсем различни резултати на нулевите (Дава ми само един правилен отговор) и не мога да разбера къде е проблемът.

   Това ми е кода: https://pastebin.com/73RvVKMw

Благодаря!

Тагове:
0
C# Fundamentals
Elena123456 avatar Elena123456 231 Точки

Здравейте,

скоро решавах тази задача и ще покажа моето решение, защото не мога да открия защо при вас не се получават правилните аутпути, но само предполагам защо- https://pastebin.com/tqMDTKFn .

Дори без да гледате кода ми ще спомена накратко за моята логика за да се ориентирате защо ви гърми:

-създавам два речника за keyMaterials и за junkMaterials

-трябва всеки един от ключовите материали да го сетна първоначално на 0, защото дори и да не  срещна някой от този ключови материали във инпутите, трябва да го отпечатаме, че е 0.

-тук инпута се чете по особен начин- с един while (true) (докато нямаме победител) и после с for цикъл по дължината на въведения инпут. Сега се сетих, че  на мен заради това ми гърмя-получавах си правилните резултати, а Judge ми даваше 0/100. Моля обърнете внимание дали правилно четете входа.

-и с един for цикъл по дължината на инпута успявам да пълня всеки един от речниците. Вече имаме ли победител брейквам и от единия, и от втория цикъл, като съм запомнила кой елемент е победителя.

-накрая при принтирането спрямо победителя ще принтирам точно определен текст, като за принтирането на всички останали елементи имам метод, чрез който сортирам и принтирам първо ключовите и после джънк елементите, както са си подадени в инпута.

Дано поне малко да съм била полезна. :)

Поздрави!

1
peter_botev avatar peter_botev 2 Точки

Благодаря за отговорът и решението! Много ми помогна да си намеря грешките. Твоето решение е много добро. Лесно се чете и разбира.

1
MartinBG avatar MartinBG 3864 Точки

Като първи проблем виждам, че програмата ще прочете само един ред от входните данни, а дори и нулевите тестове са с 2 и 3 реда.

След като се оправи този проблем, в Judge минават 6/10 теста.

 

1
22/11/2020 23:45:20
peter_botev avatar peter_botev 2 Точки

Благодаря за отговорът! Единия ми проблем беше при for цикълът след взимане на входните данни.

1