Terminal directory in VS code
Наскоро започна да ми трябва терминала за да виждам целия output когато имам обекти в масив и debug конзолата просто ми дава [arr(1), arr(2)]. Лекторът ни показа че ако напишем node fileName.js в терминала ни излиза всичко като хората. Проблемът ми е че не знам как да му кажа да търси файла в определена директория. Когато ми дотрябва просто копирам файла
от: soft uni\JS Fundamentals New\6.0 Objects and Classes exercise
в:soft uni\
и командата node fileName.js си работи защото по default е решило че това е директорията. Въпросът ми е дали има как да накарам VS Code да използва само текущия файл. Ако не, би ми било по лесно да напиша по сложна команда в терминала за да ми отвори текущия файл, вместо да го копирам в по горната директория всеки път, което се обезмисля в момента в който добавя нов ред код.
Туко-що се сетих за една лекция, в която Наков показа как, когато дебъгваме така да настройм VS, че само терминала за текущия проект от дадения solution да се отваря. И ако горното не е проработило или не е било това, което искате, може да пробвате това:
- right-click на самия Solution, който се намира вдясно, в Solution Explorer
- кликаме на Properties
- от Startup Project избираме Current selection
Ако вече и това не е, със сигурност няма да мога да помогна и дано някой друг да се включи. :)
Успех!