Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
Wolfy avatar Wolfy 0 Точки

[Technical Issue] Какъв рутер ми трябва

Здравейте,

Смятам да си взема нов рутер и бих се радвал на съвет. Ще се използва за full HD video streaming най-вече към западна Европа. За сега става дума за 1 настолен компютър с опция да станат 3. Ще използвам САТ6 кабел и ще бъда с оптична връзка със скорости 100/100. Също така смятам да връзвам до 5 мобилни устройства през Wi-Fi.

0
Общи приказки 10/03/2015 11:22:03
tosilv avatar tosilv 69 Точки

Колко пари ти се дават е въпроса.

1
Roumen avatar Roumen 126 Точки

Имам отлични впечатления и препоръчвам Asus AC1200 (RT-AC56U) като екстри и стабилност за мен е номер 1 в съответния среден клас за такива устройства. Имам наблюдения върху доста различни модели и точно този ми е личен фаворит. Има и вариянти с повече възможности, но вече и цените им стават неоправдано високи за домашна употреба, разбира се има и по-бюджетни модели, които пак вършат добра работа, като всичко е въпрос на предпочитания и необходимости.

1
09/03/2015 18:21:11
Wolfy avatar Wolfy 0 Точки

@Roumen - този Асус си е много добре. Определено ме замисли.

@tosilv - на сляпо бих казал че ми се дават 150 лева, но естествено тази сума ще варира я нагоре я надолу.

0
g.stoyanov avatar g.stoyanov 776 Точки

Най-добрите - по съотношение цена качество нямат равни, дори ниския клас се използва в професионалната сфера от много хора!!! Отлична подръжка, специализирана ОС (увеличава производителноста) и също така отличен хардуер!

0
iliev72 avatar iliev72 145 Точки

Не искам да те разкардинсвам , но аз съм с  TL-WR740N и с оптична връзка.

2 РС и няколко мобилна у-ва и никакъв проблем wink Да не споменавам , че този рутер ми е подарък от предишният ми интернет доставчик и ми струва точно 0.00лв. Замисли се дали си заслужава да даваш 150лв wink

1
09/03/2015 23:22:53
g.stoyanov avatar g.stoyanov 776 Точки

Тези тестове в никакъв случай не показват какво качество е рутера :)

Пробвай с 2-3 лаптопа и размяна на файлове м/у тях :), много дълго за обяснение е точно как се тества един рутер/мрежово устройство, но все пак има доста добри и обяснени примери в Google.

0
Wolfy avatar Wolfy 0 Точки

Благодаря за отговорите. Определено ще има да разглеждам. Относно мобилните устройства - не ми е чак толкова голяма необходимост. По скоро го слагам като екстра. И без това си имам предостатъчно мобилен интернет към всяко от тях. По важен ми е въпроса за самата връзка през персоналния компютър. Между другото не бих отказал и мнения за различните доставчици. В момента си търся нов.

0
g.stoyanov avatar g.stoyanov 776 Точки

Ако за тези пари намериш по-добър рутер здраве му кажи!

0
spasoff avatar spasoff 5 Точки

Ползвам ASUS RT-N66U  с Merlin в къщи. Много съм доволен и го разцепвам от натоварване. Но за работа в офиса (с дузина синиър девелопъри) ползваме само mikrotik. Вярно е, че ос-а на MT не е особено юзър френдли и ако искаш да направиш някоя сложна организация на мрещата ти ще трябва да прочетеш нещо, но имаш пълната свобода да направиш каквото поискаш. 

0