Програмистите Детективи ли са?
Здравейте!
В момента не се побирам в кожата си... Току-що се върнах от едно несъстояло се интервю и все пак си мисля, че "повредата НЕ е в моя телевизор".
Преди повече от седмица кандидатствах за програмист с опит над 3 г. През това време разгледах над 200 обяви за работа.
Вчера едно девойче ми се обади и каза: Кандидатствали сте при нас за тази и тази длъжност. Ние сме еди-коя фирма и искаме да се срещнем с вас.
Ок! Ноу проблемс! Казаха ми адреса и часа на срещата. Веднага след телефонния разговор си отварям архива и започнах да търся обявата по която съм подал документи.
Първата ми изненада дойде, че името на фирмата е друго. После не са си оставили абсолютно никакъв контакт-адрес. Пълен фантом... 10 минути ги търсих с Гугъл и накрая НИЩО.
Втората изненада дойде, че когато отидох на адреса, не успях да ги намеря. 15 минути обикалях адреса и даже питах 3 души и никой не знаеше за фирмата. Сега се чудя - аз трябва ли да съм детектив за да ги търся под дърво и камък? Аз ли трябва ли да съм журналист за да им вадя думите от устата им за да получа тази "конфиденциална" информация, която ми е нужна за да ги открия?
Какъв е проблемът, когато си даваш адреса той да е 100% актуален и пълен? Какъв е проблемът, ако твърдиш, че си коректен и лоялен работодател да си посочиш поне фирмения уеб-сайт и там отново да има пълни данни за контакт с теб?...
Повредата в моя телевизор ли е? Или такива работодатели трябва да се отсвирват без да ти мигне окото?
Да, съгасен съм с теб. Затова казах, че не мисля, че "повредата е в моя телевизор".
Пуснах темата за да си сверя (от една страна) часовника и от друга за да предупредя - НЕ се връзвайте на подобни "работодатели".
Загубих половин ден заради наивността си.
Аз не бих го раглеждал като „загубен половин ден“, ами като натрупан опит. :)