Знае ли се какво ще представлява изпитът по "Приложения с база данни"?
Вчера зададох този въпрос като офтопик в тази тема, но сега виждам че този въпрос е изтрит. Честно казано, грам не ме интересува защо е изтрит, а и ако тръгна да коментирам, може някой да вземе да се почувства обиден, така че ще спестя излишните дискусии, щото просто нямам време за глупости!! Интересува ме обаче отговорът на въпръса, който бях постнал и очевидно трябва да направя не обикновен пост, а цяла отделна тема за него - знае ли се какво ще представлява изпитът ни по "Приложения с база данни"? Може да е споменато някъде, обаче просто да съм го пропуснал, не съм изгледал всички лекции още, може там нещо да е споменато, знам ли... А времето си понапредна вече и искам да знам какво ме очаква като изпит, тъй като никаква представа нямам...
Благодарим!!!
Въпрос: на изпита само с Entity Framework и MS SQL база данни ли ще работим?
Да, планираме базата да е SQL Server, а за ORM да се ползва Entity Framework (EF).
В курса отделихме най-много време именно на тези технологии.
Примерният изпит по DB Apps е завършен и е качен на сайта на курса. Има 7 задачи, 4 с EF database first, 2 с EF code first и 1 бонус (с по-сложни заявки).
Включили сме базови технологии, изучавани в DB Apps курса:
Както обикновено, ще решим на живо всички задачи като подготовка. Част от примерния изпит ще се включва в лабораторноите занятия (labs).