Зарядни за мобилни устройства в парковете
Здравейте!
От известно време разработваме един проект - соларни зарядни за мобилни устройста, които да поставяме в близост до пейките в парка. Идеята е като излезем на спокойствие в някой парк, да можем да си заредим телефона, използвайки чиста слънчева енергия.
Ще се радвам ако споделите мнение/feedback, както и да предложите от кои места за отдих в София да започнем работа.
Не, мнението Ви няма как да ме обиди, точно обратното - смятам всеки един feedback за важен, защото в крайна сметка го правим за хората и уважавам всяко едно мнение :)
Да, парковете имат много проблеми, но според мен по-скоро проблемите са по-частни и конкретни за дадена група хора. Какво имам впредвид:
- майките с деца се оплакват, че няма детски площадки;
- скейтърите се оплакват, че няма достатъчно рампи;
- колоездачите се оплакват, че няма велоалеи;
- наркоманите се оплакват, че няма по-тайни и потулени места... и т.н.
Моят таргет в случая са хора, които обичат спокойствието, но не могат да се отделят от работата. Хора, които са готови да замъкнат таблета си в парка, за да работят на свеж въздух и сред зеленина. И тази общност не е никак малка. В повечето паркове вече има FREE WI-FI зони и много хора се възползват от тях, но захранването им остава проблем. Тук аз се захванах с този проблем, като исках да го реша по по-готин и съвременен начин, използвайки слънчевата енергия.
Това е нашият таргет и нашият проблем, който решаваме с екипа ни. Имахме проблем, започнахме да се борим с него и вече сме на фаза реализация. Но ако само се оплаквахме и недоволствахме, че не ни стига тока, за да работим навън - този проблем никога нямаше да бъде решен.