Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
presian avatar presian 223 Точки

[Homework] DB Apps - JSON.Net & MongoDB.Net

1. Цък

2. Цък

Честно не разбрах идеята на втората задача! Повече време отнема да се направят WPF нещата от колкото да упражниш работата с Монго! Иначе беше интересно laughing.  Не ми се занимаваше да немеря начин за синхронизация на времето между участниците в чата. А от сървъра на MongoLab може да се взема само ако си с платена услуга до колкото разбрах! Така че, за правилна комуникация трябва устройствата да са с еднакво настроен часовник. Но все пак това едва ли е идеята на домашното. Както и ако вместо екзит бутона се тресне "Х" не се "логаутва" юзера, ама не ме домързя да проверя как става и този ивент да хвана! Иначе работи сякаш.

Ако имате някакви забележки казвайте ще се радвам на градивна критика!

 

P.S. Забравих да спомена, че трябва да си треснете вашия МонгоЛабУРЛ в класа Utility ,ако искате да работи, че моя не си го давам tongue-out 

P.P.S. Кога ще има възможност да се качва това домашно, че при мен вместо файлпикър има -> "Няма домашно"?

Тагове:
11
Databases Basics 27/03/2015 10:21:18
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Много си бърз, аз чак сега намерих време да ги правя домашните :). Твоето ми помогна да донаправя някои неща, на които бях запецнал.

Directory.CreateDirectory няма нужда от чекване, папката се създава само ако я няма. За сметка на това обаче е хубаво да сложиш един try/catch блок на въпросната операция, че има едни ексепшъни, които могат да избият :).

0
26/03/2015 19:57:02
Jazastry avatar Jazastry 51 Точки

Ето един много приятен туториал http://www.wpf-tutorial.com за WPF. Понеже не бях пробвал до сега а трябваше да започна от някъде.

2
Jazastry avatar Jazastry 51 Точки

Малко се забавих но на финала, ето един MongoChat и от мен smileGitHub

И аз като колегата махнах монго URL ако някой иска да тества ще трябва да си го добави в ChatRoom.Data.DataManager.connectionString.

Много интересна задача !

Напълно съм съгласен , за WPF. Имах проблем с датите, до колкото разбрах Mongo ги възприема като UTC и се получава разминаване. Затова ги пращтам като string и при изтегляне от базата ги обръщам пак в дата.

1
27/03/2015 20:12:30