Сертификати от Софт Уни
Здравейте. Разгледах страницата за сертификатите и там пише ето това: Софтуерният университет издава грамота на всеки свой студент, след успешно завършване на единичен курс от учебния план, както и сертификат за завършване на ниво.
Сертификат за професия се издава след успешно покриването на поредица от курсове от учебния план, с определени резултати.
Каква е разликата между грамота, сертификат за завършване на ниво и сертификат за професия ? Какви трябва да са тези резултати за серификата за професия ? И ако не успеем да вземем такъв сертификат какво се случва ? Също и след кое ниво мога да започна да си търся работа по специалноста, Front-end-developer например ?
Едит: Какво означава, че 10 % от учениците успяват да завършат (нещо такова бях чул за някакви 10 %) ?
Благодаря ти за отговора. Значи при по-ниска оценка се остава без сертификат, но след това пък може да има поправка. А това за 10 % не съм сигурен дали беше, че толкова завършват. Знам, че имаше нещо с 10 % от студентите, но не се сещам точно какво.
Най-вероятно си чул това:
"10% от най-добрите студенти в присъствена форма на обучение ще бъдат освободени от таксата за обучение за предстоящото ниво, получавайки стипендия за отличен успех."
Повече информация на:
https://softuni.bg/plans
За професиите, изискваната оценка excellence, не е ли оценка над 5.50, тоест отличен?