Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Dido21 avatar Dido21 0 Точки

Избор на програмен език

Здравейте,

Може ли да ми кажете как мога да се ориентирам, за да си избера първоначалният курс на обучение при Вас и по коя технология да бъде /C#, JAVA и т.н./, имайки предвид, че съм напълно начинаещ!?

Трябва ли да се закупуват учебни материали или всичко се предоставя в електронна форма?

Не намерих отговор на въпросите ми и за това Ви пиша.

Благодаря предварително,

Дидо

Тагове:
0
Programming Basics
Vesela_5 avatar Vesela_5 40 Точки

Изборът не програмен език зависи от това какво те влече като цяло. Който и език да избереш, ще трябва да научиш и JavaScript, ако искаш да имаш познания и по front-end. Може да прочетеш това и да изгледаш и видеото, за да ти се изясни ситуацията.

https://nakov.com/blog/2017/04/03/choosing-a-programming-language-for-start/

Учебните материали са в електронна форма.

2
MartinBG avatar MartinBG 3862 Точки

Ако нямате пристрастие/предпочитание и познание по някой от езиците, препоръчвам да изкарате програмата с Java или C#, защото при обучението с тях е по-силно застъпено обектно ориентираното програмиране (ООП). Ще трябва да изкарате и някои от модулите по Java Script, тъй като този език ще ви е необходим за последните модули от основното обучение. С Python най-вероятно ще се сблъскате в работата или от интерес - приятен и хубав език със своите силни страни, но не мисля, че за начинаещ програмист е полезно да хвърли всички усилия и време в тази посока, защото първоначалният импулс и хъс за учене е най-добре да бъде използван за някой от "големите" езици.

0
21/01/2021 20:11:13