Loading...
micev avatar micev 59 Точки

Дата на изпита по Database Application?

Видях, че дата на изпита в учебния график е променена от 28.03 на 29.03.


Някой ще ми обясни ли какво се случва тук 5 дни преди изпита и как така с лека рака се променя нещо толкова важно, без да се съобщи на студентите?

Тагове:
13
Databases Basics
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5295 Точки
Best Answer

Изпитът по DB Apps се мести в неделя (29.03.2015 г.) от 12:00 до 18:00 часа в зала "Inspiration".

Извиняваме се на всички за причиненото неудобство. Причината за преместането е непланирано увеличение на броя записани студенти в новия прием за ниво #0. Получава се така, че на 28 март (събота) имаме 4 групи ниво #0 (по две групи в двете зали паралелно) + SEO курс (в голямата зала). В малката зала сутринта не можем да съберем всички за DB Apps изпита и тя е свободна само до 14 часа.

Както обикновено, ще получите покана за изпита по e-mail.

Графикът е обновен в календара на СофтУни: https://softuni.bg/Home/Schedule/

3
24/03/2015 13:45:58
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

Доста лоши новини за жалост, доста лоши... 5 дни преди изпита... Вероятно дооооста колеги просто няма да могат да отреагират... Не може ли да се премести някоя от групите по C# за неделя и така да се освободи едната голяма зала след 14?

0
24/03/2015 14:37:27
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5295 Точки

Можем да запишем хората, които твърдо са възпрепятствани да дойдат в неделя и да им дадем възможност за безплатно явяване на следваща дата (на попракката или с друга група напред). Създаването на една цяла изпитна тема отнема 2 дни и просто няма кой да я изготви, за да дадем допълнителна дата.

0
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

За допълнителната задача знам. Питането ми беше, дали не може да се разпратят мейли до новобранците от "Programming Basics (Mar 2015)" с извинение, че се налага да им се измести подготовката за неделя, така че да си остане залата след 14 ч в събота за предварително планувания База данни изпит?

0
24/03/2015 14:53:01
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки

Страхотно. Хората са си направили някакви планове седмици преди изпита (който трябва да е в събота!) и изненада. Хората да го д*хат явно.

14
micev avatar micev 59 Точки

При мен ситуацията е същата. Нека не забравяме, че не всеки може да почива събота и неделя.

Не можах да отида на изпита по База данни сега и на този няма да мога и за кво си блъскам главата тея месеци. За да мога след 2 месеца да се явя поправките и да си платя, така лиии?

Тук усещам някаква нотка на монополизъм, което много ме ядосва, все едно от нас нищо не зависи. Та кои ви плаща заплатите ле.

Само оправдания от сорта на "залите са ни пълни", еми като са ви пълни направете си някакъв план колко капацитет може да обучавате, а не да ми приемате на всеки 3 месеца студенти. Всичко започна да заприличва на добре позната практика в България "дай да вземем парите пък, после ще му мислим". Започна да ми писва от всичко, пълен хаос, тотална дезорганизация. Ако искате факти ще ви кажа следното, вижте колко гледания имат вашите клипове в YouTube от последните няколко курса и си сверете часовниците.

16
kyamaliev avatar kyamaliev 209 Точки

Не знам дали има нещо общо със залите, според графика съботата си е свободна.

Аз за година и нещо в СофтУни едно не успях да разбера - как точно биваме информирани за нещата, които ни вълнуват?
Имейли ли получаваме, карета ли гледаме, графика ли четем (следобеда го гледах и беше в събота изпита), или четем форума, за да разберем да погленем тихомълком проненения график?

 

8
d.georgiev.91 avatar d.georgiev.91 63 Точки

Аз искам да зачеша една друга тема - "ГЕНИАЛНАТА" идея да има само 1 изпитна дата на 200-300 човека е абсурдно смешна и пълна пародия. Какво се случва със хората, които са си платили и въпреки това не мога да отидат на изпит, защото например дата се променя, болни са или са възпрепятствани по друга. И тук идва момента на поправките (за които Наков си спомням беше твърде против и т.н.), които много хитро измислени, за да се справят с подобни ситуации - "Ами като не можете, сори". Защо трябва да им пука за настоящите студенти, след като те вече са си платили таксата? Какво значение има това, когато след месец идват следващата порция студенти, които също ще си заминат, чрез една такава добре измислена система.

"Кучетата си лаят, керванът си върви" или с други думи мисля, че никой няма да го вземе това под внимания за пореден път...

0
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Естествено, че идеята всички да са на една дата е ГЕНИАЛНА! Така всички получаваме една и съща задача, а не после да има скалиране и т.н. простотии. Плюс това е по-лесно за екипа, защото не трябва да се мислят две изпитни теми.

И не те разбирам, предпочиташ да няма поправки ли?

2
rvmladenov avatar rvmladenov 293 Точки

Леле майкоооо ... аре стига бе !!!

Такива несериозници като СофтУни просто никъде другаде няма ! Ако датата не се върне на това, което беше - сериозно ще се замисля дали има смисъл да продължавам с вече проявената излагацията, наречена Software University ... така или иначе гледам само телеришките лекции !

Просто не ми побира ума как може "уж" уважавани хора с различни награди и прочие да правят простотии и издънки една след друга, без никаква почивка ?!??!?

7
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

"Аз искам да зачеша една друга тема - "ГЕНИАЛНАТА" идея да има само 1 изпитна дата на 200-300 човека е абсурдно смешна и пълна пародия."

d.georgiev.91 , къде ги видя тия 200-300 човека... В момента сме не повече от 160...

 

"Какво се случва със хората, които са си платили и въпреки това не мога да отидат на изпит, защото например дата се променя, болни са или са възпрепятствани по друга. И тук идва момента на поправките (за които Наков си спомням беше твърде против и т.н.), които много хитро измислени, за да се справят с подобни ситуации - "Ами като не можете, сори". Защо трябва да им пука за настоящите студенти, след като те вече са си платили таксата?"

При евентуална промяна на дадата от страна на институцията, не  коментираме - некоретно е отвсякъде!!!

Ама "възпрепятствани по друга причина", че Пешо не може да дойде, а Гошо по трета причина не може да дойде, а Страхилчно се е разболял пък и той не можел да дойде... Еми..Какво верно да се прави? На всеки "студент" индивидуална дадат ли да му се мисли? И в Телерик е така и в другите ВУЗ-ове е така - ето ти дадата, ако можеш идваш. Ако не, сори, чакаш си следващата. Сигурно в някой ВУЗ-ове, ако преподавателя е пич, може да те викне да те изпита индивидуално някой ден, ама на мен никога не ми се е случвало, винаги са ми казвали "колега, да си дошъл на дадата, сори нямам време"... А  тук положението е още по-специфично - за да се изпита един "студент" индивидуално, трябва да му се измисли специално задача за него.. Е, няма как...

 

Иначе, може (би) дадата просто да е сложена грешно на 29 в графика от недоглеждане и бързане...

P.S. Каунтърът за отчитане на минуси ми е горе у лЕво, нема ядове... Готов съм да жертвам няколко минуса от точките си, за да призова "студентите" да не действат по инерция, а да мислят, да анализират трезво официалните до момента факти, пък тогава да изпадат в емоционални вопли... Че СофтУни не са цвете в момента, не са, ама никой никъде не е казал, че дата се променя официално?!?!?!?!??!? Нека да го кажат официално, пък тогава да ридаем...

 

7
24/03/2015 10:05:50
mzografski avatar mzografski 189 Точки

Леко извън темата:
Имаше такова нещо наречено индивидуален протокол за изпит -  отиваш в канцеларията след като си се разбрал с преподавателя и си взимаш една бланка. С нея се отива при преподавателя и те изпитват, после преподавателя я връща в канцеларията и ти отразяват оценката. 

 Аз съм се явявал така веднъж. Проблемът със задачата може лесно да се реши - дават ти един проект да работиш за две седмици и после индивидуална защита. Не е задължително да е различен - веднага ще стане ясно дали си го правил сам и т.н. Че може да включат и повече от един изпит в този проект - ДБ + ДБ Апс + ПиЕйджПи Основи + ДжаваСкрипт Апс. 

 

2
24/03/2015 13:33:08
ttitto avatar ttitto 1153 Точки

Колеги,

организирам залагания дали изпитната дата или час ще се променят поне още веднъж в рамките на деня.

Минималният залог е 5 лв. Победителите в залога се задължават да дарят половината от спечелените пари за бира за следващото парти организирано от студентския съвет.

7
24/03/2015 13:22:54
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Абе, че не е приятно да се променя дата на изпита, не е приятно, така е. Но не мога да разбера, наистина ли е ЧАК такъв проблем? Все пак говорим за изпит вместо в събота, това да е на следващия неработен ден - неделя.

Виждам, че всички искат датите да са ясни ако може 10 години предварително и да са бетон, че да си направите планове за всичко, ама пичове, рано или късно ще научите, че дългосрочните прогнози винаги са неточни! То и прогноза за времето дават за един месец напред, ама понякога не могат да познаят следобяда дали ще вали или не. Какво искате да се направи, когато има нови обстоятелства и ситуацията е променена? Толкова ли няма разбиране и влизане в положението? Аз затова винаги мразя да ми задават въпрос кога ще направя еди какво си(или нещо подобно). Дадеш някаква дата, стане нещо непредвидено и после всички ти наруват на главата как не си си изпълнил обещанието и колко си бил несериозен. Всеки мисли за себе си и никой не си дава сметка за обстоятелствата.

В случая разбирам всички колеги, които работят почивните дни и са направили някакви размествания, за да могат да дойдат на изпита, но при всички останали такава реакция ми се вижда леко несериозна. Разбрали сте се примерно с Пешо да излезнете да пиете от 3 следобяд в неделя и сега изпитът ви пречи.

Приоритизирайте си задачите за деня и ако имате по-важни лични ангажименти ОК, дава ви се възможност да го направите на другата дата изпита без пари. Неприятна е ситуацията, но това е положението. Никой не мести датата за да прецака останалите.

3
24/03/2015 18:10:41
hedwin avatar hedwin 8 Точки

Колега, първо радвам се, че има по-широко скроени като теб, но в крайна сметка (без да изпадам в подробности) приеми, че има хора като мен, които работят и идват там повече за да си сверяват часовника, отколкото да учат. Също така, по-важно мисля е да се отбележи причината за промяната, а имено факта, че това е изцяло с комерсиална цел. Нека се замислим малко, в крайна сметка защо не изместиха 0-во ниво? И примера ти е неуместен. Плюс, не всички са от София. Дори само факта, че няма да ходя в неделя ми бърка плановете. Едни са си купили билет, трети друго. Не мисля, че някой ще си прави труда да пише тук, само защото има среща с Пешо в три в неделя. Истината е, че аз съм Пешо и имам среща в 3 в неделя на кафе, с тази подробност, че е в Пловдив и е от бизнес характер.

2
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Добре, Пешо, един въпрос. Никога ли не са ти изниквали неочаквани неща, които да променят бизнес плановете ти?

Никога ли ти самият не си отлагал насрочени от теб неща, заради някаква появила се изневиделица причина? Никога? Винаги всичко е точно така, както си го планирал?

Пък и аз казах, разбирам всички, които работят, но останалите... повечето според мен не са прави. Тези, които работят, би трябвало много добре да знаят, че винаги има опасност да изникнат неочаквани неща.

И ще попитам и всички останали студенти, участвали в отборни проекти тук, в СофтУни. Винаги ли сте си изпълнявали ангажиментите си, поети пред отбора? Нали всички се дразнят, когато друг променя ангажименти спрямо тях, ама иначе когато те променят поети от тях ангажименти или не си изпълнят задачите, всичко е по независещи от тях причини и те винаги много се извиняват.

П.П.

Причината дали да преместят нас или 0-вото ниво може да е доста комплексна. Може например Наков да иска да води откриването, пък той не обича да работи в неделя, а може и за неделя да се е разбрал да пие кафе с Гошо и затова да иска да си води курса в неделя. Може да има и други знайни и незнайни причини, факт е, че не ги знаем, защото не работим в СофтУни. Знаем причината защо се мести дата. Прави се, защото няма място за всички в събота. А дали е с комерсиална цел или не, е само твое предположение. Може и да си прав, може и да не си.

В крайна сметка някой е трябвало да бъде преместен, това сме ние. Решението със сигурност не е взето на случаен принцип или след теглене на чоп. И в двата случая недоволните пискат и питат защо не са преместили другите.

1
24/03/2015 19:37:07
hedwin avatar hedwin 8 Точки

Виж, разбирам те напълно. Но когато ангажираш толкова хора, от порядъка на 100-150 човека, 5 дена по-рано не е момента, в който решаваш че не ти се работи в неделя(както предложи за вариант). Още повече, в моя случай, че имено заради изпита изместих срещата си веднъж от събота на неделя, а повярвай ми, изпита далеч не ми е толкова важен. Ами какво правим, ако утре променим датата още веднъж? Дори, някакси не стана ясно, че има промяна, за което благодаря на micev , защото имейла си беше стандартния и съвсем случайно разбрах, че датата е друга. За това става въпрос.

3
Ivaylo.Il avatar Ivaylo.Il 226 Точки

Има и хора, които пък са доволни от датата на изпита. Мнението на 5 човека във форума не е показател за цялата група. Надявам се да не правят повече промени за този изпит пък и промяната беше отразена прилично рано.

-5
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.