Loading...
BTreppechov avatar BTreppechov 5 Точки

[Technical Issue] C# - Сумиране на числа в масив от тип стринг?

Проблемът ми е следния : 
Направих масив от тип string ,в който въвеждам числа разграничени със space .
После обходих масива с един for- цикъл ,за да въведа числата.
Интересно ми е дали мога да извикам функция Sum() за сумиране на числа запазени в масив от тип string,понеже търсих вече час , но не намирам отговор?

Тагове:
0
Programming Basics 30/03/2015 11:37:31
jabalka:
"BTreppechov: Намерих отговор."
petrovaliev95 avatar petrovaliev95 358 Точки

Пробвай с това:

string[] arr = new[] {"1", "2", "1"};

int sum = arr.Sum(d => int.Parse(d));

Имай на предвид, че ако не ползваш "Resharper" трябва да добавиш немспейса: using System.Linq;

2
25/03/2015 00:07:45
BTreppechov avatar BTreppechov 5 Точки

Общо взето исках да направя задачата SumOfElements тук ,по друг начин. Оправих го,всички проверки са ми точни код,но ми гърми на 4 места и ми пише Runtime Error.Можеш ли да ми помогнеш с това?

Редакция : 
Направих всички инт-ове от тип лонг и се оправи.

0
25/03/2015 00:44:58
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.