Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

rvmladenov avatar rvmladenov 293 Точки

Места, на които трябва да седим по време на изпита

Съвсем случайно мернах, че при записването за изпита по DB Apps имам и място, на което трябва да седя.

Защо това нещо е наложително и проблем ли ще е, ако реша да седна някъде другаде ?

Какво, ако например дойда по-рано и искам да седна до прозореца или по-напред, а мястото ми се води накрая или някъде, където не ми харесва ?

п.с. ... едни колеги ме попитаха дали съм си избрал да ползвам стационарен компютър, но не съм избирал тази опция ...

Тагове:
4
Въпроси за SoftUni 26/03/2015 13:47:24
nikola.m.nikolov avatar nikola.m.nikolov 830 Точки

Аз доколкото разбрах на един от изпитите (май на сегашното ниво 1) доста хора са преписали един от друг. Та идеята е сега всеки да си има определено място, за да се знае после кои хора са били един до друг.

2
26/03/2015 14:26:54
rvmladenov avatar rvmladenov 293 Точки

Нали се ходи с лична карта ... име, ЕГН и вън ! Явяване отново - глоба ... или там каквото искат. Тези, които искат да направят и научат нещо - няма да говорят или пречат.

Аз лично не го виждам това като решение, пък и какво гарантира, че сега пак няма да има преписвания, говорене и шум по време на изпита ?

1
ttitto avatar ttitto 1153 Точки

Така или иначе ни записват личните карти по време на изпит. Мисля че е много по-разумно, който проверява личните карти да си запише до името на студента и мястото на което е седнал. Иначе ще е много кофти да ме задължат да седна на място, което не ми е удобно.

Ами ако залата е полу-празна - дали алгоритъмът за задаване на местата е толкова умен, че да разпределя достатъчно далеч един от друг студентите, когато залата не е много пълна? Ако не е дали всички ще се сбием в едната половина на залата, а другата половина ще стои празна?

И дали това, че имаме разпределени места означава със 100%това сигурност, че всички са си спазили разпределеното място. И дали все пак няма да се наложи да се сменят места и на някакво листче да се записват тези промени?! Тоест да се отвори допълнителна работа.

Иначе за преписването съм съгласен. Трябва да има сериозен контрол. Но дали това е най-добрият начин?!

6
Ventsislav avatar Ventsislav 343 Точки

Напълно подкрепям идеята на ttitto. Много по-добре за всички ще е просто този който проверява за личните карти да записва и къде е седнал студента. После ако имате съмнения ще си проверите дали някой е преписвал. Защо трябва на повечето хора да им е неудобно и некомфортно по време на изпит ...

4
26/03/2015 15:13:21
alexandra.svilarova avatar alexandra.svilarova SoftUni Team Moderator Forum Admin 1077 Точки

Здравейте,

номерата, които сте получите, Ви казват къде трябва да седнете по време на изпита. Освен личната карта, проверяваме дали сте седнали на мястото, което системата Ви е дала. Ако случайно не сте седнали на него или Ваш колега го е взел - ще направим разместване.

Това "упражнение" се прави с цел "приятелчета" да не сядат един до друг и да не си "пречат" взаимно. Всички знаете, че сте тук, за да се научите и да правите грешки. Преписването няма да Ви помогне. Разбирате, че когато отидете на интервю за работа и Ви дадат проект, няма да има от кого да препишете.

Надяваме се, че когато ние Ви даваме местата в залата, а не си ги избирате Вие, няма да се опитвате да преписвате. Така де, по този начин лъжете само себе си - не нас.

Това е още един начин да намалим преписването, тъй като и Ваши колеги съобщиха за това.

15
krastevkrs avatar krastevkrs 5 Точки

А въпросния номер се помни наизуст, записва на листче или 200 души ще се разхождат из залата с включени лаптопи и ще си проверяват номерчето в деня на изпита... :)

Можеше поне в мейла за потвърждение на записването да го има.

3
26/03/2015 16:43:10
alea_him avatar alea_him 128 Точки

Здравей, Александра,  може би за всеки изпит ще имаме места, в случая, до колкото разбира става въпрос за изпита по Database Applications, затова ще използвам възможността да задам отново въпроса си и тук, макар и да не е на 100% по темата. В предишната тема никой не ми отговори, както нямам отговор и на мейла. Въпросът ми е докога ще е активна опцията за записване за изпита в Неделя? Има ли вероятност тя да изчезне например в Събота, защото все пак доста рязко променихте деня, и в момента вероятно има и други хори, които разместват графици и ангажират други хора за уикенда, като мен, така че да могат да се явят в Неделя, а поне при мен хората, от които зависи това ще ми дадат контретен отговор едва утре, а може и би дори и в Събота. Та, надявам се, тази опция ще е активна дори и Съботата, ще съм благодарна, ако някой от екипа даде яснота.

П.П. Досега винаги съм се записвала в деня на пускане на самото записване, затова нямам представа докога е активно.

4
26/03/2015 17:19:23
alexandra.svilarova avatar alexandra.svilarova SoftUni Team Moderator Forum Admin 1077 Точки

Номерчето го помните. Предложението Ви, да бъде написано и в имейлите за потвръждение, е добро и ще бъде разгледано от колегите. Благодаря Ви! :) 

3
26/03/2015 17:18:50
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

Аз нямам номерче, къде ги гледате тези номерчета?

P.S. Привествам желанието на СофтУни да ограничи преписванията и опитите за преписване. Крайно време беше да се вземат някакви мерки, ако не за друго, то поне СофтУни да защити реномето и авторитета си спрямо останалите учебни академии в този аспект. Никой не иска да бъде сполетен от съдба тип авторитет УНСС примерно.

Вече конкретно за самите мерки не ги коментирам - такива са измислили, такива са приложили. Като за начало е радостно, че има желание вече изобщо нещо да се направи по този въпрос, пък вече с времето явно ще се доизкосуряват нещата, така както е и с всичко останало.

3
26/03/2015 17:01:20
crazy7 avatar crazy7 177 Точки

Аз лично видях мойто отгоре от известията трябва да имаш "Успешно се записахте за изпит за курса DB Apps". И след това пише вашето място в залата е...

0
26/03/2015 17:04:36
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

Нямам, не виждам такова... :D

Цъкам си на инстанцията на курса, горе го виждам карето оренжевото дето ми съобщава кога и къде съм на изпит, ама неам номерче :D

0
oconne avatar oconne 113 Точки

Матрикс пробвай с линка който ти се намира в пощата. :)

0
achebg avatar achebg Trainer 387 Точки

Здравейте,

 

Както вече Алекс разясни, номерата са с цел да разпределим залата произволно и да намалим възможността за преписване.

Числото е ред в залата (започва от 0 ред, който е най-отпред), буквата е място на ред (започва от място А, което е най-вляво на този ред, ако гледате към екрана). При имплементирането ще има стикери по местата. Изборът на компютър се взима предвид и ако изберете тази опция, ще бъдете разпределени на място с компютър.

Номерата, които получавате за изпита в неделя няма да се взимат предвид. Този изпит е тест за функционалността. След като изчистим концепцията и функционалността, ще обявим официално използването й. За ниво 3 това ще бъде от следващия изпит.

4
27/03/2015 13:01:52
rvmladenov avatar rvmladenov 293 Точки

Супер ... отговор на място, но МНОГО закъснял !

Аз лично много се нервирам на цялата "организация", която от СофтУни правите.

Какво щеше да стане според вас, ако не бях открил темата ? Колко от хората щяха въобще да видят тези номера(като изключим присъствените) и от написаното до сега останах/ме с впечатление, че дори и екипа вътрешно още не може да се разберете ... един казва, че ще е в сила, друг, че няма - ще ви помоля най-после да излезе с официално становище по този въпрос и да разпратите емайли както би било правилното решение, с което трябваше да започнете още в началото.

4
kyamaliev avatar kyamaliev 209 Точки

Ако не беше открил темата, реално нямаше да стане нищо:

Цитирам: "Номерата, които получавате за изпита в неделя няма да се взимат предвид."

1
rvmladenov avatar rvmladenov 293 Точки

Според Александра - щеше, но според Ангел - нямаше ...

7
quickben avatar quickben 966 Точки

Аз съм силно против да се въвежда такова животно, трудно ми е да се концентрирам между непознати, нямам право да пия бира на изпита, ако ми се падне някой потен ще се чудя как да го махна от залата вместо да се чудя върху задачата абе все такива приятни неща :)

Може да се записва мястото на което седиш когато ти проверяват личната карта и при съмнение да се пуска diff checker-a. 

пс - на всички е ясно, че ако искаш да препишеш ще си намериш начин :) (за съжаление не е ясно на всички, че ако преписваш лъжеш само себеси), допълнително аз незнам колега на който не му се е наложило да пита поне за 1 нещо по време на изпит, когато си знаеш матеряла един hint не е cheat :)

3
oconne avatar oconne 113 Точки

Наблюдавам дискусията и се чудех кое ли е най-доброто (за мен). 

Аз също "страдам" от фобиите които написа quickben. Не мога да си представя че някой може да ме лиши от комфорта сам да избирам мястото си. Предполагам че този "Хитлериски" режим няма да има успех, макар че искам да го видя в действие. Виждал съм всякакви схеми на преписване, особенно в миналата ни сграда. То не бяха слагане на чипове в лигавицата на носа, директна връзка с централният  глактически саталит, телепортация в други измерения с цел увеличаване на времето на изпита, рокада и трансверсия на астрални тела и какво ли още не. Този вариант няма да ги спре. :)

Единственият начин да ги спрете е да направите матрица от животоподържащи капсули които да не се отварят в продължение на 6 часа и разбира се демагнетизирани.:)

 

-1
28/03/2015 11:01:47
crazy7 avatar crazy7 177 Точки

Видях че екипа на СофтУни са се опитали да сложат мястото да се вижда и в жълтото каре, но при мен там мястото е различно! Там виждам 0C, а при избора на група за изпита ми изписва 8K.

Предполагам че наистина няма да се вземат предвид местата за този изпит, но все пак да знаят за проблема от СофтУни.

1
Freezy avatar Freezy 5 Точки

Искам да попитам понеже не става ясно от кога е в сила  това нещо с номерчето трябва ли да го спазвам за идния изпит по JavaScript Basics?

0
v.indzhev avatar v.indzhev 37 Точки

Вече да.

Това влиза в сила от нашия изпит. 

0
iliangrekov avatar iliangrekov 63 Точки

Аз по някаква случайност имам 2 различни места. Ако вляза в профила си през сайта е 1, а като вляза през линка в имейла е друго. В неделя ще разбера кое е истинското, но мисля, че ще настане малко хаос.

0
Kamigawa avatar Kamigawa 750 Точки

Би трябвало да имаш вече само едно. Казаха, че са оправили проблема. За хаоса - определено, ама какво толкова. Java-та почна час и половина по-късно, Html-a един час - не е като да не се е случвало :D

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.