Места, на които трябва да седим по време на изпита
Съвсем случайно мернах, че при записването за изпита по DB Apps имам и място, на което трябва да седя.
Защо това нещо е наложително и проблем ли ще е, ако реша да седна някъде другаде ?
Какво, ако например дойда по-рано и искам да седна до прозореца или по-напред, а мястото ми се води накрая или някъде, където не ми харесва ?
п.с. ... едни колеги ме попитаха дали съм си избрал да ползвам стационарен компютър, но не съм избирал тази опция ...
Нали се ходи с лична карта ... име, ЕГН и вън ! Явяване отново - глоба ... или там каквото искат. Тези, които искат да направят и научат нещо - няма да говорят или пречат.
Аз лично не го виждам това като решение, пък и какво гарантира, че сега пак няма да има преписвания, говорене и шум по време на изпита ?
Така или иначе ни записват личните карти по време на изпит. Мисля че е много по-разумно, който проверява личните карти да си запише до името на студента и мястото на което е седнал. Иначе ще е много кофти да ме задължат да седна на място, което не ми е удобно.
Ами ако залата е полу-празна - дали алгоритъмът за задаване на местата е толкова умен, че да разпределя достатъчно далеч един от друг студентите, когато залата не е много пълна? Ако не е дали всички ще се сбием в едната половина на залата, а другата половина ще стои празна?
И дали това, че имаме разпределени места означава със 100%това сигурност, че всички са си спазили разпределеното място. И дали все пак няма да се наложи да се сменят места и на някакво листче да се записват тези промени?! Тоест да се отвори допълнителна работа.
Иначе за преписването съм съгласен. Трябва да има сериозен контрол. Но дали това е най-добрият начин?!
Напълно подкрепям идеята на ttitto. Много по-добре за всички ще е просто този който проверява за личните карти да записва и къде е седнал студента. После ако имате съмнения ще си проверите дали някой е преписвал. Защо трябва на повечето хора да им е неудобно и некомфортно по време на изпит ...