Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
ZvetanIG avatar ZvetanIG 907 Точки

Може да парснеш към инт с функцията parseInt(). 

За повече инфо http://www.w3schools.com/jsref/jsref_parseint.asp

 Не съм запознат с условието на задачата...smile.

0
28/03/2015 08:48:36
SimeonStoykov avatar SimeonStoykov 114 Точки

Здравей след малка преработка на кода ти, той вече дава 100/100. Променения код може да видиш тук. Накратко какво промених. Като цяло може да не парсваш power-a (не ти е там грешката), можеш да го използваш директно така както си го получила (но дори да го парснеш към int или float, което е добра япрактика, програмата пак си работи). Трябваше обаче изчислението на drunkTip-a и power-a да се премести преди switch-a, за да може изчислените данни да се ползват в самия switch. Освен това, имаше 2 дребни грешки. При married бакшиша е 0.05 % а не 5 % (0.05/100 вместо 5/100). Другата грешка беше при drunk - там беше забравила да напишеш bill = bill + ..., тоест при drunk в bill беше запазила само бакшиша, а не сметката + бакшиша и от там също не ти излизаха някои сметки при самото изчисляване на бакшиша по надолу.

1
28/03/2015 12:26:12
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Когато се работи с числа е опасно да не се парсват. По-добре да се парне и да се окаже, че не е било нужно, отколкото после да гърми някъде и да се чудиш. Това по -коментара ти за power.

0
SimeonStoykov avatar SimeonStoykov 114 Точки

Да, като цяло е така, просто споменах, че в случая и без да се парсне програмата работи коректно и имах предвид, че не е там грешката ѝ.

0
28/03/2015 12:26:31
VyaraG avatar VyaraG 45 Точки

Супер! Много благодаря, разбрах къде греша! 

1