Концепция за "Домашна Работа"
Здравейте Колеги,
Пиша във връзка с това, че съм част от хората, който започнаха своето обучение в СофтУни през Февруари. Ходя си на лекциите, следя форума, гледам клипове и решавам домашни.
Това, което ме мъчи е липсата на feedback от ефективността на нашето обучение.
Разбира се оценяването на домашна работа на колега, може да се съгласите, че не е дотолкова ефективно. Да оценяваш хора, когато всички сме начинаещи няма как да оценя нито обективно нито да открия грешки, камо ли е да посъветвам.
Та мисълта ми е, след като вече има Judge система, за проверка не може ли да се използва същата система, която да се интегрира в hw.softuni.bg (примерно име), там да има качени домашните и решенията, още задачи, още примери, още неща, който да се предлагат, да се качват различни задачи и хората да мислят над тях. И след като си напишеш домашното или задача от домашното го пускаш в Judge и виждаш къде си. Защото в момента, ако трябва съдя за себе си по оценките от колегите, то аз съм "Много добре написано домашно" и съм горд с това, но не ми е достатъчно.
Много пъти съм чувал и по клиповете и по лекцийте, как най-важното за нашето обучение е това да решаваме задачи и да си чупим уиндолса от решаване.
Да, съгласен съм, но нека да бъде направено по-удобно за нас и за всички бъдещи курсисти(не твърдя,че сега е неудобно)
С една добре развита среда за домашно обучение всички курсисти биха били улеснени, вкл. и хората онлайн.
Нека да заключа, че идеята ми е за judge система за домашни или нещо от сорта.
Извинявам се, ако има подобна тема.
Предлагам тази идея, защото смятам, че ще подобри обучението.
Edit: Моля, всички, който имат мнение по този въпрос да се включат в темата.
С уважение,
Младен