Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
ataman79 avatar ataman79 11 Точки

Курсов проект и избор на сайт

В презентацията споменаха , че е хубаво да имаме сайт. Въпросът ми е на какъв език трябва да е и дали ще има значение  - английски/ български.

 И като цяло има ли значение от големината на сайта в/у който трябва да работим - дали да е от  1-10 страници, или някакъв по-голям сайт ?

Тагове:
0
Digital Marketing & SEO
zozo1987 avatar zozo1987 0 Точки

Езика и големината на сайта не са от значение.

0
v1ppers0nn avatar v1ppers0nn 234 Точки

Здравейте,

занимавам се с изработка на сайтове от около 2 години. Който иска помощ, може да се свърже с мен, ще помогна с каквото мога.

 

Относно въпроса: Принципно един сайт колкото е по-голям (с повече информация) е по-добре за търсачките. Но това не означава, че трябва да имаш сайт с 1000 страници. Но сайт с 2 страници ще го класираш трудно. Започни с 10-тина страници и ако можеш да ги увеличаваш ще е добре. 

2
ataman79 avatar ataman79 11 Точки

Питах защото се чудих дали големината на сайта и езика биха повлияли на крайната оценка.

 

@v1ppers0nn  Да съгласен съм с теб относно големината на сайта и как това влияе на търсачките.

Интересно ми беше понеже имам доста обемисти сайтове  (с доста страници) , но те си имат трафик ... нормален, но имам един малък, буквално два static page-a плюс една gallery 3  и се чудех дали да не хвана него да пробвам да го оптимизирам и по специално gallry-то 

0
ANakov avatar ANakov 3 Точки

Здравейте,

искам да попитам в крайна сметка възможно ли е формиране на екипи за курсовия проект (напр. двама души да работят по един сайт) или трябва да е индивидуално?

Поздрави!

2
genchev.style avatar genchev.style 23 Точки

И аз щях да питам това...Може ли да се работи екипно (визирам 2 души) и какво следва от това? Как да се представя домашното? Предполагам и 2-мата души-екип трябва да са регистрирани?!

1
netpeak avatar netpeak 165 Точки

Това трябва да се обмисли организационно. Опитваме се да спазим доколкото е възможно практиката на курсове в СофтУни.

Записвам го към въпросите за обсъждане и мисля, че до към тази събота ще дадем предложение.

1
31/03/2015 19:53:03
capola avatar capola 2 Точки

Собственик съм на водещ сайт в нишата на пазара на изкуство. Сайтът е голям и много активен, използва почти всички канали за дигитален маркетинг, рекламира се в AdWords и Facebook. Ако може няколко човека да работят върху един сайт, мога да предоставя частичен достъп до всички инструменти, за да може сайтът да послужи за курсовете им работи.

0
demi3us avatar demi3us 1 Точки

Здравейте,

искам да попитам може ли да се използва сайт, който е качен на безплатен хост и няма собсвен домейн във free.bg. Имам много малък рекламен сайт там и като пусна адреса му в Prodvigator.bg получавам статистика за всички сайтове с разширение free.bg. Ще мога ли да си направя проекта без да използвам Prodvigator.bg?

0
netpeak avatar netpeak 165 Точки

Може, разбира се.

Може и да опиташ да откриеш поддомейна си в списъка с всички индексирани поддомейни на free.bg в Продвигатора 

0
spirko avatar spirko 6 Точки

За тук как да получим ключ за достъп.

0
netpeak avatar netpeak 165 Точки

Здравей,

 

1. езикът е без значение, но български проект е за предпочитане.

2. големината на сайта - хубаво е да е по-глям сайта. Колкото повече целеви страници на сайта ще има, толкова повече възможности (чети - брой ключови думи) за класиране ще има

1
tjordanova avatar tjordanova 0 Точки

Здравейте,

Искам да попитам може ли да се изполва сайт, който е на платформата на Blogger и има собствен домейн? Ще мога ли да го използвам да проеката?

Благодаря предварително!

0
just_smile avatar just_smile 2 Точки

Здравейте, 
аз искам да попитам ако се работи върху чужд фирмен сайт, който си има трафик и т.н  Как ще се правят доста от точките в заданието за курсов проект като например точките III, IV и V при положение, че нямаме достъп за промени? Преглеждам заданието и не мога да разбера дали това ще се отнася за новоизграждащи сайтове или като цяло. Или вместо тях ще се пишат препоръки за тези точки, които собствениците ако решат да реализират или нещо друго? Както и написването на нови текстове за страници в сайта, ако собственика не е съгласен какво се прави тогава? И накрая ако нишата е силно конкурента за 2 месеца дали наистина ще има резултати, които да се покажат на защитата.

Всъщност този курсов проект анализ/одит на избрания сайт ли ще бъде или реално ще се оптимизира и ще се търсят резултати накрая?

Благодаря предварително за разясненията :)

1
02/04/2015 21:33:54