Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
jabalka avatar jabalka 960 Точки

[Exam] DB Apps - 29.03.2015 - Впечатления, решения

Здравейте, колеги :)

Още един изпит мина (много мина, мъничко остана :)).

Ще подложа крак като напиша своето мнение за изпита, за курса, за обучението, за въпроса за износа на магданоза от България...

Та, този изпит мина доста мирно :) Безпроблемно. Намирам това за чудесно. Както колеги подсказаха, може би има връзка с това, че изхода на задачите ни не се слагаше в Judge.

По същество:

- трудност на изпита - според мен беше съизмеримс подготовката и адекватен спрямо ученото на курса

- за курса - за момента най-полезния екипен проект(до голяма степен просто защото с всеки следващ проект знам повече и ми става все по интересно; пак е трудно и от начало съм като в небрано лозе и се чудя какво се случва, но винаги се научава толкова много от екипните проетки; поне при мен е така)

- този път не проверявах домашни, а вместо това акцентирах на екипния и на подготовката за изпита и мисля, че се подготвих по-добре от друг път. Принципно смятам, че истинското сериозно проверяване на домашни е полезно за проверяващия. Просто трябваше да се справям с определено време за кодене и си наредих приоритетите по този начин. СЛучвало се е да ги нареждам и на обратно, резултатът не е добър...

- какво ме затрудни (ми отне повече време) на изпита - не мога да кажа, че нещо ме е затруднило кой знае колко на изпита. Въпреки това не завърших всички задължителни задачи до край. Много време отделих, за да обходя всички случаи на 4-та (при вас как беше там положението?) и съответно ми остана малко време за 6-та и 7-ма. Тях ги правих последния час и макар да знаех какво правя, не успях да завърша 7-ма. Може би не прецених добре - отново дадох превес на добре подредения код, вместо да си понажа за време... Ама като обичам да ми е подредено... 5-та даже не я прочетох :) А разбирам, че май е трябвало ;) Вие решихте ли я?

- в обобщение - много се радвам, защото наблюдавам прогрес при себе си (сигурна съм, че и вие при вас) - на този изпит с гуугъл почти не общувахме. Това от една страна е добре, от друга - значи е имало по-малко нови неща на изпита от обикновено? (а това е едно от най-забавните неща на изпит за мен). В същото време не завърших всички задачи - т.е. пак не ми стигна скоростта или добрата организация (премерване на приоритети - бързо или качествено писане на код) - това значи едно - малко ми е било коденето. За да имаш и качество и скорост трябва още знания и още по-дълбоко разбиране за нещата.

Та така.

Освен да споделя кода си от изпита и да ви питам как минаха курса и изпита за вас, друго не се сещам.

Е, и да ви пожелая хубав ден, разбира се!

8
Databases Basics 30/03/2015 12:09:00
Matrix avatar Matrix 1088 Точки

Аз пък не знам защо, но реших на изпита да си направя последните 2 задачи (тея с  Code First-a) в отделен solution, който от бързане така дебилно съм го сврял сред останалите папки от другите задачи, че след края на изпита се замислих, че проверяващия като нищо може да не ги види, когато просто отвори първия solution с футболните задачи и не разгледа какво още има по папките :D

 

P.S. Изпитът беше много приятен, всичко беше решимо, просто човек не трябва да се тутка много. За тия изпити определено e добре да има повечко RAM  :D

2
jabalka avatar jabalka 960 Точки

Аз пък съм направила друга хубост - имам EntryPoint.cs, в който с коментари съм разделила кое за коя задача е. И последно като съм работила по 4-та, останалите са закоментирани... Та дано описателните коментари в началото на всяко парче код подсетят проверяващите да си разкоментират всяка задачка... :)

2
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Янче, интерфейсът IImporter много конкретен ми се вижда - аз лично като видя интерфейс с такова име бих си помислил, че различни видове импортери могат да го имплементират, пък той клетият получава XDocument :)

1
jabalka avatar jabalka 960 Точки

Идеята е да може да се разраства проекта и с други импортъри, тогава ще има повече смисъл. Всички имат метода импорт и го имплементират по различен начин. Общо взето - играх си на абстракции, вместо да си дореша задачите ;) Съгласна съм, че в сегашния контекст някои неща са в повече и кодът търпи доста оптимизации. Но съм доволна от себе си и от написаното за тия 6 часа.

10х, че си си направил труда да ми погледнеш кодаи да си кажеш мнението - определено правиш винаги effort (във връзка с темата ти за минусите във форума) - respect.

1
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Изпитът беше като на подготовката, просто базата отзад беше сменена с друга :) Не е ли време малко да променим нещата?

Иначе съм доволен, че нямаше грешки в условията. Това не се беше случвало до сега :D

5
Ventsislav avatar Ventsislav 343 Точки

И според мен изпитът мина много добре, задачите бяха приятни. Не успях да направя 4та до края, както и 5та. Но останалите задачки ми се сториха лесни. На този изпит пречките бяха по-малко.

0
30/03/2015 15:39:34
ttitto avatar ttitto 1154 Точки

Изпитът беше прекалено лесен и нямаше никаква уловка този път. Буквално си бях отворил решенията на примерния изпит и преписвах ред по ред, като променях само имената на променливите. Това май не е много ОК и не ми беше много полезно. Няма да запомня нищо ново от този изпит.

Поздравления към Екипа за организацията! Нямаше абсолютно никакви недоразумения!

2
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

2
bsdemon avatar bsdemon 348 Точки

Изпита си беше добре направен и поготовката за изпита беше на ниво. Нямаше изненади за добро или лошо. 
Като цяло съм доволен, естествено не ми стигна времето да направя всичко което исках, за кой ли път:)

3