Оценяване на домашно ?
Здравейте патиланци,
искам да попитам има ли някакъв начин да върнем вече оценено домашно и да поправим рецензията , защото един колега/колежка не е направил/а една задачка в домашното и забравих да го отбележа.
Поздрави
Здравейте патиланци,
искам да попитам има ли някакъв начин да върнем вече оценено домашно и да поправим рецензията , защото един колега/колежка не е направил/а една задачка в домашното и забравих да го отбележа.
Поздрави
Ако пред задачата има '*' колегата не е длъжен/на да я прави.
Мисля че за сега няма начин, но ще е добре да се сложи! Хубаво е да забележиш, че последните 4 задачи от 1-вото домашно не са задължителни и не би трябвало да влизат в крайната оценка. Разбира се ако знаеш по-добър начин е хубаво да го отбележиш в коментара :)
Разбира се, въпроса е там че колегата/колежката не си е добавил задачките , които трябваше да представим като txt файлове. ТЕ са 3 на брой , а той/тя нямаше нито една ... Забравих да го отбележа в рецензията си
Тези задачки по принцип не са задължителни. ;) Сложени са, за да ви предизвикат да потърсите повече информация в нета - нещо, което ще правите всеки ден в живота ви като софтуерни инженери. ;)
Ясно , затова трябва да добавят да мое да се гледа (по номер на домашната работа) кой сме проверили и да ги редактираме , защото аз примерно на тоя пич му дадох добра домашна работа , защото нямаше 3 задачи ( те бяха без *) и мислех че са задължителни. За това бих желал да се поправя :)
Поздрави.
Здравейте,
има ли някъде описани точно и ясно условията, на които трябва да отговаря домашното, защото във форума чета различни мнения кое е задължително и кое не, но не мога да открия някъде официално да е казано. Ако това не се изясни ще има несъответсвие в оценките в зависимост от впечатлението на всеки оценяващ. Също ще е добре да има правила за самото оценяване и да се определи колко домашни трябва да оцени всеки от нас.
П.С. Все още не съм оценявал домашни, така че ако тези неща стават ясни преди оценката моля да ме извините.
:)
Ами задължителни са всички задачи без *. Тоест оценяваш тях, а ако даденият оценяван има и задачите с * това е в негов бонус и разбира се Ти трябва да го отбележиш. За оценяването - всеки сам си преценя. Аз оценявам по следния начин:
1. Има ли всички задачки.
2. Отговарят ли всички задачи на условията
3. Вярно ли са решени задачите.
4. Добре ли е форматиран кода на задачите
5. * Има ли задачи със *
6. Правилно ли са решени. (бонус за опита)
7. * Как може да се подобрят задачите
Горе доло по тези критерии ги оценявам аз :). Надявам се да съм помогнал.
Поздрави
Благодаря, точно това имах в предвид. Сещам се още едно нещо, което трябва да се изясни - има ли краен срок за оценяване на домашни?
Наистина е жизнено важно да има нещо като кабинет за редакция на рецензии (само с дописване разбира се, за да няма мизерии). Аз сега на първото си оценявано домашно забравих да включа един дребен съвет.
Освен това, като се свали домашното, трябва да има начин да се върнеш пак точно към него, в случай че падне нета, тока или нещо такова.
Тъкмо се чудех дали може да стане и мислех да питам, но виждам, че вече е споментато.
Ако случайно затвориш браузера или ти спре тока какво става с домашното, което си изтеглил?
Нищо , теглиш ново домашно и оценяваш на ново ...
При мен стана нещо интересно! Като оценявах едно от домашните системата се счупи и ми даде някакъв exception. Пратих инфото на мейла на университета, че да разследват.
Сега от една страна като съм написал рецензия на човека не мога да му я дам, а от друга, не ми се брои едно оценяване и имам едно по-малко от релано проверените. Хубавото е, че кода на човека беше перфектен, много чист и почти нямаше какво да се каже, с дребни дефекти по една от задачите.
Друго странно нещо е, че виждам един линк "Коментари за домашното", а като цъкна пише "Няма коментари към това домашно."
Означава ли това, че някой ме е оценил и си е замълчал по въпроса?
UPDATE:
Явно писателите на системата нещо пипат по нея, та затова се е счупило. Отидох да оценя ново домашно и дизайна беше промен. Явно съм хванал точно качването на продъкшън сървъра. Но това не е важно, важното е, че ОЦЕНИХ СЪЩОТО ДОМАШНО, КОЕТО НЕ УСПЯХ, ПОРАДИСЧУПВАНЕТО.
Явно са направили системата така, че ако си изтеглил дадено домашно и не си го събмитнал по една или друга причина да те връща отново на него.
Чудесно! Браво на хората, които стоят зад това!
Бих предложил да се добави и отговор: Непълно решение т.е. да липсвт една или повече задължителни задачи. Поздрави
аа аз ако може тук да попитам - трябва да оценим по 3 домашни от всяка лекция или общо 3 домашни ?
Благодаря предварително .
От всяка лекция по 3 домашни поне.
Сега попаднах на домашно, състоящо се от един-единствен sln файл, в който и с невъоръжен текстов редактор се вижда, че кодът липсва. Съответно нямаше какво друго да направя, освен оценка "няма домашно" и да обясня на човека как си представям архивирането на солюшъна. Реших да обърна внимание и тук:
Линк
Нямам идея защо иконите са с ?, сигурно заради гитхъб, но папката е тази.
П. С. HPetrov, не е ли по-удачно да има минимален брой общо проверени домашни (3*брой теми), за да може хората, които в даден период са по-заети, да наваксват (аз не съм сред тях)? Даже скромното ми мнение е, че примерно 5 проверки от първата тема се равняват на 2-3 проверки от цикли, материалът е по-лесен в началото.