Array Manipulator
Охх, голямо зацикляне направих на тази задача от упражнението с функции :(. Става въпрос за 10-та задача Array Manipulator.
Условието е малко дълго и затова слагам линк към него:
това е моят код:
В джъдж ми дава 70/100, като примерните тестове минават. Какви ли не врътки правих и не мога да разбера кое не минава. Явно изпускам някоя проверка или нещо не съм разбрал в условието ли, но вече се изчерпах.
Ще съм благодарен ако някой подскаже къде бъркам. Поне да не ми отиде цял ден труд на вятъра без да разбера къде греша :)
Благодаря за насоката. Нямаше проверка за отрицателен split index. Сега дажа 100/100. Въобще не съм се сетил да тествам с такъв
Благодаря и аз!
Абсолютно същата грешка бях допуснал на C# и загубих доста време да се чудя къде е проблема, благодаря още веднъж!
Бях допуснал абсолютно същия пропуск и не можа да ми дойде на ума да пробвам с отрицателни числа. Бях го направил само да хваща числа по-големи от размера на масива -1. Такива условия са малко подвеждащи защото е алогично да се използват отрицателни числа за индекси в масив, все пак такъв масив не съществува! Струва ми се несправедливо да отреже 30 точки за такъв пропуск.