Домашно 1. Формиране на семантично ядро ключови думи
Loading...
+ Нов въпрос
netpeak avatar netpeak 165 Точки

[Homework] Digital Marketing & SEO - “1. Семантично ядро ключови думи”

Домашно 1. Формиране на семантично ядро ключови думи

 1. Да се събере максимален брой ключови фрази релевантни на нишата/проекта/категорията (Google Webmaster Tool, Google Analytics, Google Keyword Planner, Prodvigator, SEMRush, ubbersuggest, sg.serpstat.com)
  1. виж лекцията Копирайтинг от 04.04
  2. да се маркират нерелевантните фрази в червено
 2. Да се обединят ключови фрази в категории и подкатегории по релевантност.
  1. виж лекцията Копирайтинг от 04.04
  2. обединяването може да стане с оцветяване на групи ключови фрази в Excel
 3. Да се отдели високочестотната фраза във всяка категория.
  1. Високочестотна фраза е фраза с най-много Брой търсения
  2. Примерно, в този списък най-честотната фраза е “зъболекар”
 1. Да се анализира честотността на всяка категория и подкатегория.
Тагове:
3
Digital Marketing & SEO
freshgirl avatar freshgirl 9 Точки

Извинявам се, че пиша в тази тема, но в по-стара тема за кодовете за Prodvigator няколко човека бяхме писали, че не сме получили писма и не получихме и отговор във форума, нито на мейла. Виждам, че новото домашно е за Сематично ядро ключови думи и ще се нуждаем от пълен достъп до prodvigator, за това ще помоля, ако може да ни се изпратят кодовете. 

Благодаря предварително

0
netpeak avatar netpeak 165 Точки

Пиши ми плз на лични за да проверим.

0
netpeak avatar netpeak 165 Точки

решено

0
Denise2208 avatar Denise2208 1 Точки

и аз имам същия проблем. Писах преди да предам първото домашно, но все още не съм получила код за prosvigator....  и отново не мога да направя домашното...

0
mincho.spasov91 avatar mincho.spasov91 9 Точки

Здравейте, разгледах условието за домашно № 2 и това което забелязах е, че е прикачено и условието от домашно 1. Мисълта ми е при предаване на домашно 2 добавяме домашно 1 и дописваме отдолу услувията които се искат от нас т.е. почваме да натграждаме. Ако е така предполагам, че имам право да променяме текста ор предходни вече предадени домашни,
Благодаря предварително

0
netpeak avatar netpeak 165 Точки

Привет,

точно така - надграждаме + може да се променят предните домашни.

1
angeloff avatar angeloff 16 Точки

Привет и от мен!

В такъв случай предполагам ще е добра идея да събираме текстовата и графичната информация в docx файл, който да се казва (примерно) Курсов проект, като тази информация следва да бъде подредена по точки и подточки (в зависимост от заданията на домашните).

А как да процедираме с точките, които изискват наличие на данни в екселска таблица? Да споменем в дадената точка кой документ следва да се разгледа от добавените в архива и/или да го embed-нем в docx файла? 

Също така трябва ли да прекараме всяка категория и подкатегория през лемизатора?

 

Благодаря предварително!

Поздрави,

Даниел Ангелов

0
13/04/2015 21:18:06
kuncheva22 avatar kuncheva22 40 Точки

Здравейте, 

Структурирайте домашното в един файл. Ако използвате drive, към него прикачете и всички останали файлове, за да може всички да е на едно място и да е лесно и разбираемо както за Вас, така и за проверяващия в края на курса.

0
budurova avatar budurova 33 Точки

Здравейте

 

Имам въпрос по първа и последна точка на домашното:

 

 1. Да се събере максимален брой ключови фрази релевантни на нишата/проекта/категорията (Google Webmaster Tool, Google Analytics, Google Keyword Planner, Prodvigator, SEMRush, ubbersuggest, sg.serpstat.com)

От всички посочени ли трябва да се изберат думи, или както е в лекцията само от един източник?

 1. Да се анализира честотността на всяка категория и подкатегория.

Анализа свободен текст ли да е или в някой от сайтовете може да бъде направен анализ на честотността на всяка категория и подкатегория

 

Благодаря предварително!

 

1
kuncheva22 avatar kuncheva22 40 Точки

Здравейте,

В лекцията е показано и разказано, как се събира семантика от всичките инструменти (SEMRush - за чуждоезични проекти, както и ubbersuggest). За да е абсолютно пълно семантичното Ви ядро е хубаво събраната семантика да бъде от всички възможни инструменти, въпреки че ще има доста повторения, които ще трябва да изчистите. Относно анализа - свободен текст ще е супер.

0
freshgirl avatar freshgirl 9 Точки

Здравейте,

сблъсках се със следния казус свързан с написването на домашната - сайта, който ползвам за целите на курса е презентационен на един конкретен продук (тясно специализиран). Той е доста специфичен, а основната ключова дума, която го описва е с малко търсения и Prodvigator не ми връща никакви ключови думи и фрази за нея, които да ми помогнат за съставянето на семантичното ядро. Лошото е, че не намирам и конкуренти, които да анализирам както е показано в лекцията, от които да почерпя идеи за ключови думи.  

Реших да използвам думи, който описват влиянието на продукта, но не знам до колко това е правилно. Например ако продукта е хранителна добавка за повишаване на имунитета, то аз събирам предложения за думите "имунитет" и "хранителна добавка" и си отсявам тези, които се отнасят до моя продукт. До тук от тези думи мога да отделя само в две категории без подкатегории и това е.  

Въпросите ми са дали тази логика е вярна и дали е нормално само две категории да се получат или не? Трябва ли задължелно да има разделяне на категории и подкатегории, защото май не е приложимо винаги? Ами ако продукта има въздействие не само в/у имунната система, а и върху други неща и за тях ли трябва да се извадят ключови думи и фрази? Също така основната ключова дума не съм я отнесла към никоя от тези категории, а може да попадне и в двете, но дали не е поправилно да остане за индекса заедно с бранда?

Благодаря предварително

1
13/04/2015 20:56:14
tonika_k avatar tonika_k 8 Точки

При мен ситуацията с продуктите, които предлага онлайн мазагина, който анализирам, е същата. Правилно ли е да търся ключови думи, свързани с проблемите, за които е подходящо използването на всеки един продукт, например "артрит", "псориазис", "косопад" и т.н ?

Предварително благодаря!

0
13/04/2015 15:19:08
JuliS avatar JuliS 2 Точки

Поздравления за уникалния продукт, трудно е да се открие напоследък такъв! Според мен е добре да се даде максимална информация за продукта, за да се доверят клиентите и да го купят. Както посочваш в подкатегория може да има влияние върху други органи и системи в тялото. Сещам се за подробен състав например (като подкатегория) и полезното влияние на всяки елемент. Също: история на продукта, на производителя... много важно са отзиви от ползващи го клиенти и т.н. Успех!

0
budurova avatar budurova 33 Точки

Здравейте,

 

Има ли някой от лекторите, който следи тази тема? Ще ни помогнете ли с въпросите, зададени тук?

 

Благодаря предварително!

6
milkysz avatar milkysz 10 Точки

Здравейте! Отново се включвам с молба за насоки - имам нужда от лематизатор на английски език за анализа на честотността на категориите!

Благодаря предварително!

0
babbol avatar babbol 15 Точки

Здравейте, искам да попитам проблем ли ще бъде, ако кача това домашно заедно със следващото. Може да не успея да го напиша до утре в 12, затова питам. Онлайн форма на обучение съм и ще се явявам на изпит.

0
vivian avatar vivian 72 Точки

До колкото разбрах аз, не е проблем! Качвай го!

Предполагам и че в края на курса, при самата защита на проекта, едва ли ще е фатално, ако някое домашно е представено тогава. Важно е да знаеш в какво се състои задачата от домашното и как смяташ, че може да я реализираш. Напр. ще използвам тази и тази програма, ще извлека такива и такива данни, ще ги анализирам така и така и ще подобря, променя... по сайта и т.н.

Дано съм била полезна :)

Поздрави

1
vaskob avatar vaskob 9 Точки

Всъщност срокът за предаване на домашното е записан като "15/04/2015 00:00:00, което означава вторник срещу сряда, през нощта. Тоест след два часа. Така го разбирам. За предишното домашно срокът беше написан по-ясно 23:59:00 и така по-лесно се разбира.

Иначе заданието на домашното е изключително неясно. Не знам защо не се дава един темлейт, попълнен с конкретен пример.

Поздрави!

Васил

9
vivian avatar vivian 72 Точки

Идеята с темплейт е добра!

4
genchev.style avatar genchev.style 23 Точки

Привет,

По повод Домашно 1. "Формиране на семантично ядро ключови думи", бих искал да попитам:

- този път само екселски файл ли трябва да качим? Не се разбира от заданието...

- и "Да се анализира честотността на всяка категория и подкатегория." - в тази точка, само цифрите от prodvigator ли въвеждаме или трябва да анализираме в свободен текст?

6
budurova avatar budurova 33 Точки

Е много хубаво, чакахме чакахме някой лектор да се включи и накрая нъцки. И това със сроковете до минути не е измислено добре,  1 минута закъснееш и край. 

1
vivian avatar vivian 72 Точки

Ха ха, за всички, които се чудят какъв точно е срокът за домашното номер 1 - е той е до 00:00:00 на 14-ти срещи 15-ти. За тези като мен, които са мислели, че и утре е активен ден за предаване на домашно- честито, ама само дето бързате!

5
15/04/2015 00:08:41
ataman79 avatar ataman79 11 Точки

Е неее , не мога да го кача сега :((( Стига дее

И аз мислех , че утре е активен ден

Поне да беше написано като предното 23:59:59

0
15/04/2015 00:13:34
tsvetelina90 avatar tsvetelina90 2 Точки

И аз мислих, че и днес може да се праща... сега видях, че вече срокът е изтекъл.

0
KalinaNikolova avatar KalinaNikolova 7 Точки

Ще има ли възможност домашното да се качва и на 15-ти април или не?

0