Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5297 Точки

Примерен изпит по уеб услуги и cloud технологии

Колеги, малко се забавих, но съм ви подготвил примерен изпит по уеб услуги и cloud техноогии, по който да тренирате по празниците (който има възможност и желание). Каичл съм в при матриалите от курса: https://softuni.bg/trainings/22/Web-Services-and-Cloud-Apr-2015.

Не е 100% довършен, но общи линиии стаа ясно какво ще представлява изпитът: ще е даден скелет на ASP.NET Web API проект и ще тряба да се имплементират услуги по детайлна документация на тяхното поведение. Частта за login / register на потребитeлите ще е дадена наготово.

Ще са дадени няколко теста, с които да си тестате проекта.

При проверката ще се ползват много по-голям брй тестове, които хващат много повече случаи.

Добре подготвен студент може да направи изпита за 2-3 часа. Ние даваме 6 часа.

Наков

 

12
C# Web Services & Cloud
Matrix avatar Matrix 1088 Точки

В бета примерния изпит само в последната точка се изисква писането на тест  - "Problem 17. Write Integration Test for "Delete Channel" Service".

Това е сървис, който се  създава в 6та точка -  "Write a REST service delete a channel by ID. A channel can be deleted only when it is empty (it does not hold any messages)."

Т.е. това значи ли че на изпита ще имаме да тестваме само един сървис? Или ще са интеграционни тестове на повече сървиси?

 

P.S. Благодаря на Влади, че днес води нещо като "Предварителна подготовка за изпит", преди същинската "Подготовка за изпит".

0
15/04/2015 14:57:56
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5297 Точки

Ами ще имете някакъв integration test (не много обемен) + някакъв unit тест (ще го направя като бонус, че е по-сложно за исане и отнема повече време с всичките тези repository unit of work и мокове). 

0
Dekameron avatar Dekameron 481 Точки

Само аз ли не мога да се запиша за изпита на 19.04.2015? Като кликна "Запиши се" ме препраща на home page-a със съобщение "Не съществува такъв изпит." undecided

1
shorti avatar shorti 47 Точки

И аз имам същият проблем.

0
16/04/2015 20:53:19
kotow avatar kotow 34 Точки

С настолен компютър ли се записваш?

0
Dekameron avatar Dekameron 481 Точки

Да, с настолен искам да се запиша.

0
Matrix avatar Matrix 1088 Точки

Този път на този изпит номерчетата за сядане ще се взимат под внимание, нали?

0
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5297 Точки

Колеги, качих видеото от подготовката за изпита днес. Малко дългичко се получи, защото имаше доста непланирани въпроси, но съществената част е около 3 часа. Може да пропускате някои несъществени моменти. Ето тук е видето: https://www.youtube.com/watch?v=BJ6BX_0zDx0.

Ето тук е примерното решение на примерния ипит (Messages): https://github.com/nakov/Messages-REST-Service

9
Matrix avatar Matrix 1088 Точки

Култова подготовка за изпит се е получила :D То направо цял ден сте я водили, пък по някво време вече залите заети, пък местене на друго място :D Аз до момента издържах до 4тия час стигнах, така като гледам нищо излишно не видях, всико си беше бая полезно... Ама няма - обемен материя си е тоя курс... То като се замисля май нямаше лекция от него, която да е под 3-4 часа :D

Утре ще е шоу :D

1
18/04/2015 16:55:57