Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
nikshi avatar nikshi 45 Точки

Как се отразява iframe на СЕО-то

Здравейте, 

попаднах на интересна ситуация. В един сайт съдържанието е направено да се показва интерактивно и интересно с iframes. Тук обаче идва въпроса какво прави бота, когато стигене до ifame отчита ли съдържанието като част от сайта или го смята за чуждо, защото в конкретно този случай съдържанието си е от същата стрница не се ползва iframe от чужди източници?

До колко е лошо, че примерно дадената статия която е в iframe не се зарежда с собствен url а се изкрва с jQuery ?

Поздрави и весели празници ! :)

Тагове:
1
Digital Marketing & SEO
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1549 Точки

Всички модерни и умни ботове отчитат съдържанието на iframe-a като част от сайта, от който действително идва. В случая щом iframe-овете показват съдържание от същата страница - няма проблем.

Ако всичко го сложиш във фреймове, тогава не би било много SEO-friendly. И все пак - каква е тази интерактивност, че не може да бъде направена също толкова интересна просто подпъхвайки информация, издърпана със заявка?

0
nikshi avatar nikshi 45 Точки

Хубавото, на програмирането е, че "не може", не съществува. Разбира се, че може да се пренапише, но в това хубаво време повече ми е пие бира, а и проекта си работи добре и не му трябва, кой знае каква популярност и оптимизация. Просто забелязах ifame и нали сега сме на вълна СЕО се зачудих как се отразява. Надявам се и за другите да е полезно.

Благодаря за бързия и точен отговор ! :)

1