Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
YordanovBg avatar YordanovBg 11 Точки

JS Apps - BaaS-and-Parse.com - Лекцията - Нивото на преподаване

Здравейте , 

Колеги крайно разочарован съм от нивото на BaaS и Parse.com лекцията от 07,04,2015

1. Кода по презентацията е 100% копиран от Телерик , дори никой не си е направил труда

да го преработи така че да работи съобразно с примерите през parse.com и се губи време за преработка по време на лекцията

2. Тича се по слайдовете и не се пише 1 ред код от лектора все едно е изпята бърза народна песен

 

Напънло съм съгласен със това , че самообучението е 90% от знанията които трябва да придобием , но мисля че би трябвало материала който преподавате да бъде на ниво .... т.е. разбираем , добре структуриран и добре обяснен!

Искам да попитам г-н Наков дали е гледал лекциите , защото претендира че предлага  много качествено образоване , а моето мнение е , че то не е точно толкова качествено

Не искам да обидя никой от асистентие и лекторите но моля Ви постарайте се да предавате материала по добре !

И моля да не поствате коментари от сорта "Ако не ти харесва никой не те кара да учиш в СофтУни".... , защото най- лесно е да си трагнеш...

 

Ако лекциите продължават да бъдат на същото ниво и с копирани материали от Телерикзащо не постнете по 1 линк към Телеришките видеа и да си ги гледаме от там направо

Надявам се да не обидя никого и да не захранвам хейтърски постове , а да променим качеството на обучението към по-добро

 

1
JavaScript Applications 14/04/2015 23:03:39
Filkolev avatar Filkolev 4485 Точки

Колега, уважавам мнението ти, но не мога да се съглася. Аз лично за пръв път видях BaaS и Parse.com на тази лекция и ми се стори, че всичко беше много практично. Всичко ми стана ясно благодарение на примерите, които лекторът показа, и нямах никакъв проблем впоследствие да започна да работя вкъщи по домашното.

За 10 слайда е нормално да се отдели толкова време, то идеята на цялото занятие беше да се работи с Parse.com наживо, а не да мелим 3 часа теория, която с нищо нямаше да ни помогне от практическа гледна точка.

Не мога да разбера точно какво не ти е харесало. Това че материалите са взети от Телерик (то това не се крие)? Че презентацията е кратка? Че не е имало примери (през цялото време само примери се показваха)?

Кажи какво предлагаш да се подобри.

2
YordanovBg avatar YordanovBg 11 Точки

Не ми харесва , че материала за JQuery и AJax  е предаден за 13 минути , без да се напише 1 ред код ...

Също така :  "Ще пропусна това демо , ще продължа напред , за да приключим набързо с презентацията" !!!

Лично на мен ми изглежда доста несериозно такъв вид изказване от лектор

А относно това , че материалите са взети от някаде нямам против ! Имам против , че никой не е положил труд да ги преработи!

Предполагам , че повечето студенти са силно мотивирани , дават всичко от себе си , за да се представят добре на изпитите! На фона на труда и старанието отсреща нещата са недосататъчни , изглеждат претупани , направени с минимални усилия и старание! Моето мнение е че малко по малко се демотивират хората които искат да придобият добри знания , а да не говорим , че за всичко това си плащаме!!!

И не мисля че има учебно заведение в света в което лекциите ги водят асистенти от горния випуск  и тези лекции да са на добро ниво!Понеже ако нещата ставаха така всички професори щяха да са безработни и студентите  щяха да са лектори!

 

4
15/04/2015 00:14:16
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

Лично аз оставах на няколко лекции свързани с асинхронно достъпване на данни и отдалечени услуги и ми се сториха ОК. На едната лекция лекторът вдигна цял проект от нулата. На нея и на следващата лекция се гледаше за асинхронното програмиране доста сериозно, jQuery и ajax бяха застъпени не малко, не знам дали са били 13 минути, но имаше огромно количество материал, така че лично аз не вярвам, че това е отрязъкът от време, за който говориш.

Що се отнася до това дали лектори могат да бъдат курсисти от по-горно ниво, предполагам осъзнаваш, че не всички 200 човека от по-горно ниво са лектори или асистенти. А специално Богомил е част от СофтУни.

А дали има подобно учебно заведение е спорно, по-скоро е спорен порочният кръг, който се получава. Ако лектори са специалисти в тази област, т.е. примерно JS Apps го води някой, който има 10 години опит с правенето на Javascript Application-и от зародишът им до сега, то и неговият хонорар няма да е особено евтин, което стига до това, че и нашите такси ще поскъпнат. Сигурно някои хора нямат/ме против това да стане, да не кажа - искаме, то може би повечето няма да са съгласни на пост-фактум поскъпналите семестри. Знам какво е по другите университети, където като поскъпне от 120 на 130 лв семестъра и се почва с едни стачки ... :)

 

8
nelly.m.mincheva avatar nelly.m.mincheva 24 Точки

Лекторът според мен преподава на ниво и въобще не личи, че е с по-малко години опит даже смея да твърдя, че се справя по-добре от някои предишни лектори. Причината презентацията да бъде взета от Телерик е очевидно защото почти не се използва. Вдигане на проект от нулата беше в пъти по-полезно от поднесен сух материал.

И все пак всеки с мнението си :)

5