Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
vladislav.karamfilov avatar vladislav.karamfilov 1123 Точки

[New feature] Абониране за тема/отговор във форума

Здравейте,

Вече може да се абонирате за дадена тема или отговор към тема. :)

Как?
- Под съдържанието на темата/отговора има лента с бутончета, като последното е "Абониране", което след клик ви абонира за поста и сменя бутона с "Отписване", ако желаете да се отпишете. 

Как работи?
- След абониране за тема ще получавате email + нотификация за всеки следващ отговор в тази тема, а след абониране за отговор ще получавате email + нотификация за всеки следващ коментар. Получаването на email и нотификация се филтрират от настройките ви на профилната страница:

  • Получаване на мейли при отговори на въпроси
  • Получаване на известия при нови отговори на въпроси
  • Получаване на мейли при добавяне на коментари към отговори
  • Получаване на известия при добавяне на коментари към отговори

Ако имате въпроси или срещнете проблеми с новата функионалност, моля, пишете в тази тема. :)

Поздрави,
Владислав

9
Важни съобщения 15/04/2015 10:24:46
JOHNY avatar JOHNY 195 Точки

Привет,

Забелязвам, че от днес получавам по два пъти notification (тук във форума, камбанката до профилното име) за всеки един отговор.Същото важи и за мейловете.

Явно се получава дублиране на един и същ notification тема/отговоркато може би системата Ви го отчита веднъж като отговор, веднъж като тема.

Предлагам да проверите този бъг, защото при активност във форума е много вероятно в даден момент пощата (gmail да речем) да започне да набива в "Спам" всички съобщения от "СофтУни" (еднакво съдържание и повтаряи се мейлове).

3
vladislav.karamfilov avatar vladislav.karamfilov 1123 Точки

Добре. Утре ще разследваме проблема и ще го оправим.

Благодарим за обратната връзка! :)

1
g.stoyanov avatar g.stoyanov 776 Точки

Според мен проблема може би е в това че се задейства нотификацията 2 пъти - отговорили сме или коментирали някоя тема или кометар и в същото време сме се абонирали за нотификация. Предполагам че трябва да има проверка ако сме абонирани за дадена тема/отговор за нотификации да няма "нотификация за отговор/коментар след нашия".

0
JOHNY avatar JOHNY 195 Точки

По-вероятното според мен (не знам как е направена системата) е да отчита обичайната нотификация и като абонамент за темата. Няма друга логична причина при липса на абонамент за тема да получаваш 2 известия. Единствената смислена и вероятна грешка е дублиране на нотификацията, която всеки "влачи" по подразбиране, а тя е за отговор.

Ако проблемът беше от абониране за тема, то бутонът "Абонирай се" щеше да е неактивен, а той очевадно си работи коректно.

Така или иначе е нормално да има бъгове при старта , а и утре всичко ще бъде наред. Няма смисъл да го мислим, хората, които познават кода на форума (собственото си творение) ще решат проблема за по-кратко време, отколкото ние да описваме предположения.:)

Няма драма, създадохме им домашно да видят хубаво ли е. :)

 

EDIT: Нотификация за тема, която аз съм създал се получава само веднъж.

Нотификация при коментар на мой отговор - 2 пъти.

Надявам се, че е от полза.

2
15/04/2015 23:44:17