Статистика при оценка на домашни и молба към всички
Здравейте,
Откакто започна оценяването на първото домашно, всички започнаха да говорят за това, да питат, да отварят нови теми във форума и т.н. Като цяло активността по темата във форума нарастна.
Започнах да проверявам домашни и поглеждам от време на време дали моето има поне една проверка и като гледам, че няма и нещо се отчайвам.
Та си помислих, за да имаме по-реална представа за количеството проверени домашни, дали е възможно да се изведе някаква статистика към всяко домашно? Например да се изведе общ брой предадени домашни към темата и се отнесе към брой проверени домашни. Това като генерална статистика.
Вече като по-лична и ориентирана към всеки един от нас статистика, може да се "нарисува" в профила на всеки един от нас колко домашни е проверил. Да се направи статистика на топ проверители по брой проверени домашни и по качество на рецензията. Да се отразят отзивите от проверките му (в някаква скала от 1 до 5 например) като личен рейтинт на "Проверител".
Като заключение, бих искал да помоля проверяващите (т.е. всички ние) да направим поне една проверка.
Все пак пресметнете, ако сме 2000 домашнописатели и предадените домашни са също 2 хиляди, то следва да сме и 2000 домашнопроверители. Ако всеки един от нас провери по едно, то почти всяко домашно трябва да бъде проверено поне един път. А със сигурност има хора, които са превели и повече. Аз например съм превел 4 и мисля този следобед да опукам още няклко. Дано намеря време. Даже още не съм си предал второто домашно, че да проверявам чужди такива.
Не искам да звуча егоистично, но виждам, че докато Университена не отвори клон в Мадрид или не позволи онлайн явяването на изпити (със съответстващата към него anti-cheating система) няма как да стана студент. И въпреки това докато мога да взаимодействам със създаващата се екосистема - даправя домашни и да ги оцянвам, да участвам двустранно в процеса - давам максимума от себе си. Моля правете го и вие! Не е трудно, уверявам ви (говоря от опит )
Поздрави
Благодаря за плюс едното!
Като чета какво си писал и ще си позволяда бъда малко гаден .
Тъй като дълги години работя като фрилансер в света на маркетинга (изграждам и поддържам системи за имейл маркетинг), съм се научлил, че маркетинга е основно статистика.
Нека онагледя: Когато една агенция се свързва с клиент и им предлага да им рекламира продуктите и услугите им казва, че имат база данни от N на брой уникални събсрайбъра и че според таргета на клиента може продукта на последния да достигне до N на брой потенциални клиента.
Така че, при създавнето на разни статистики, ако един потенциален бъдещ работодател те види, че статистиката ти на "Проверител" е добра, ще си каже, че си добър team player, а не че си свършил черната работа на SoftUni.
Мисля, че това е плюс и то от големите плюсове, а не черна работа. Но уви, никой сам по себе си не е слънце, че да огрее на всякъде, трябва да правим като мускетарите... нали се сещате за мотото?
Поздрави
А аз смятам пък ,че хората просто нямат време - при тази натоварена програма , със скъсено наполовина време и болшинство от хората - напълно начинаещи !
Аз лично съм по 20 часа в денонощието на компютъра, докато заспя на него и пак нямам време за всичко ,което искам да прочета и видя на видеата (набелязала съм си доста) и съм все още на четвъртото домашно - е почти готово е , но ме чака още много, а времето почно до изтича !
Хубавото е, че забелязвам, че ми става вече, доста по-лесно !
Трудът ми се отплаща !
Но да проверявам домашни - нямам време на този етап !
Нека ,тези които не са съвсем начинаещи ,го правят това този семестър , а ние - живот и здраве - следващият !
На мен освен това ми пише - нямате право да проверявате домашни - ей сега погледнах !
Интересно защо ?
Иначе с удоволствие ,ще ти го проверя ,точно твоето !
От инфо лекцията по спомен бях останъл с впечатлението, че потенциалните работодатели ще виждат за нас повече, отколкото ние виждаме един за друг във форума. Идеята на форума е да си помагаме, а не да се заклеймяваме един друг.
А лично на мен ми отнема бая време, докато проверявам дадено домашно, нали в крайна сметка трябва да се огледат нещата а не джаста праста да цъкнеш нещо по собствено усмотрение и да напишеш като рецензия "Добре е, ама може и още."