Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
LinAdmin avatar LinAdmin 78 Точки

Статистика при оценка на домашни и молба към всички

Здравейте,

Откакто започна оценяването на първото домашно, всички започнаха да говорят за това, да питат, да отварят нови теми във форума и т.н. Като цяло активността по темата във форума нарастна.

Започнах да проверявам домашни и поглеждам от време на време дали моето има поне една проверка и като гледам, че няма и нещо се отчайвам. cry

Та си помислих, за да имаме по-реална представа за количеството проверени домашни, дали е възможно да се изведе някаква статистика към всяко домашно? Например да се изведе общ брой предадени домашни към темата и се отнесе към брой проверени домашни. Това като генерална статистика.

Вече като по-лична и ориентирана към всеки един от нас статистика, може да се "нарисува" в профила на всеки един от нас колко домашни е проверил. Да се направи статистика на топ проверители по брой проверени домашни и по качество на рецензията. Да се отразят отзивите от проверките му (в някаква скала от 1 до 5 например) като личен рейтинт на "Проверител". 

Като заключение, бих искал да помоля проверяващите (т.е. всички ние)  да направим поне една проверка.

Все пак пресметнете, ако сме 2000 домашнописатели и предадените домашни са също 2 хиляди, то следва да сме и 2000 домашнопроверители. Ако всеки един от нас провери по едно, то почти всяко домашно трябва да бъде проверено поне един път. А със сигурност има хора, които са превели и повече. Аз например съм превел 4 и мисля този следобед да опукам още няклко. Дано намеря време. Даже още не съм си предал второто домашно, че да проверявам чужди такива.

 

Не искам да звуча егоистично, но виждам, че докато Университена не отвори клон в Мадрид или не позволи онлайн явяването на изпити (със съответстващата към него anti-cheating система) няма как да стана студент. И въпреки това докато мога да взаимодействам със създаващата се екосистема - даправя домашни и да ги оцянвам, да участвам двустранно в процеса  -  давам максимума от себе си. Моля правете го и вие!  Не е трудно, уверявам ви (говоря от опит laughing)

 

Поздрави

 

RoYaL avatar RoYaL SoftUni Team Trainer 6846 Точки

Плюс едно за темичката :)

 

Но мисля, че някои хора не го смятат за трудно, а просто не го смятат и за необходимо :) Защо да вършат черната работа на СофтУни?:) Казвам го това, защото такава ми се стори нагласата при някои.

1
LinAdmin avatar LinAdmin 78 Точки

Благодаря за плюс едното! laughing

Като чета какво си писал и ще си позволяда бъда малко гаден cool.

Тъй като дълги години работя като фрилансер в света на маркетинга (изграждам и поддържам системи за имейл маркетинг), съм се научлил, че маркетинга е основно статистика.

Нека онагледя: Когато една агенция се свързва с клиент и им предлага да им рекламира продуктите и услугите им казва, че имат база данни от N на брой уникални събсрайбъра и че според таргета на клиента може продукта на последния да достигне до N  на брой потенциални клиента.

Така че, при създавнето на разни статистики, ако един потенциален бъдещ работодател те види, че статистиката ти на "Проверител" е добра, ще си каже, че си добър team player, а не че си свършил черната работа на SoftUni.

Мисля, че това е плюс и то от големите плюсове, а не черна работа. Но уви, никой сам по себе си не е слънце, че да огрее на всякъде, трябва да правим като мускетарите... нали се сещате за мотото?

 

Поздрави

 

 

 

 

1
ViValDam avatar ViValDam 23 Точки

А аз смятам пък ,че  хората просто нямат време - при тази натоварена програма , със скъсено наполовина време и болшинство от хората - напълно начинаещи !

Аз лично съм по 20 часа в денонощието на компютъра, докато заспя на него laughing и пак нямам време за всичко ,което искам да прочета и видя на видеата (набелязала съм си доста) и съм все още на четвъртото домашно - е почти готово е , но ме чака още много, а времето почно до изтича surprised

 

Хубавото е, че забелязвам, че ми става вече, доста  по-лесно !cool

Трудът ми се отплаща !

Но да проверявам домашни - нямам време на този етап !

Нека ,тези които не са съвсем начинаещи ,го правят това този семестър , а ние - живот и здраве - следващият !smile

 

На мен освен това ми пише - нямате право да проверявате домашни - ей сега погледнах ! 

Интересно защо ? 

Иначе с удоволствие ,ще ти го проверя ,точно твоето !smile

 

 

 

3
kyamaliev avatar kyamaliev 211 Точки

От инфо лекцията по спомен бях останъл с впечатлението, че потенциалните работодатели ще виждат за нас повече, отколкото ние виждаме един за друг във форума. Идеята на форума е да си помагаме, а не да се заклеймяваме един друг.

 

А лично на мен ми отнема бая време, докато проверявам дадено домашно, нали в крайна сметка трябва да се огледат нещата а не джаста праста да цъкнеш нещо по собствено усмотрение и да напишеш като рецензия "Добре е, ама може и още." laughing

0
ViValDam avatar ViValDam 23 Точки

Ако искаш, дай си тук домашното - да ти го проверим с Роял !

Той е от по-напредналите с материала !

 

А, ти защо си още на второто домашно ?

Давай напред ,че не остана време !Вярно е ,че за нас онлайн -ците ,не са задължителни , но как ще се научим иначе ?

А ,защо да не можеш да дойдеш на изпита ?

Аз  живея в Австрия, но ще пътувам за изпита.

Защо ,да не можеш да си отделиш и ти 3-4 дена и да дойдеш  ?

 

3
LinAdmin avatar LinAdmin 78 Точки

Както казах в другата тема по темата, която започнах преди около седмица, идването е малък проблем. Проблема са нещата, които имам тук, а в последствие са пътуванията постоянно за всеки тийм уърк, изпит и евентуално бумащина, които ще дойдат в последствие. Дори да успея да се вредя за приемния изпит, после трябва да го правя постоянно, в следващите 2 или три години, а за момента програмата ми не го позволява. И това в случай, че всичко върви наред и си взема всичките изпити в рамките на два или три дни и от първия път.

0
RoYaL avatar RoYaL SoftUni Team Trainer 6846 Точки

Въх, ще кажете че туй единствения университет в цял свят дето преподава програмиране :D В Испания нямате ли си някакво що годе по-напреднало от нашето образование? СофтУни нашумя в БГ, защото всичко друго е пълен минус, както би се изразил един мой любим влогър.

0
LinAdmin avatar LinAdmin 78 Точки

В Испания системата е объркана, започвайки от най-високо ниво.

Ходил съм на разни курсове, но са под всякаква критика. Още повече, като ти сложат за даскал някой самоук пиейчпист и започваш да се чудиш какво правиш там.

Правил съм 5 месечен курс  за PHP  и MySQL и първите 4 бяха писане на html. Последният месец направо ни дадоха готови функции на php (Щото не оставало време. Защо ли?) за закачане към база данни, правене на консултации и затваряне на връзката. Никой не говори за обекти, за правила при писането на код и други такива "маловажни" неща. най адвансед нещото, което учихме на тозу курс беше да правим зависими менюта с гол JavaScript.

Имал съм и кадърни преподаватели, хора, които работят и ти преподават материал, който е част от ежедневието им. Там е добре.

Изключение прави селекцията. Понеже повечето курсове са финансирани от ЕС, академиите не търсят качество, само търсят по-голяма печалба от повечето студенти, които ще минат през тях. И селекцията е нулева. Попадал съм на курс по уеб програмиране с хора от строителния сектор и с флаш аниматори.

Аз искам някой да ме научи на основните неща, пък после е лесно. Като знаеш правилата и знаеш да милсиш програмистично, пишеш на каквото и да е.

0
ZvetanIG avatar ZvetanIG 917 Точки

Здравейте,

и аз смятам, че не може да се разчита на напълно начинаещите за проверка на домашните.  Хората се борят още с техните домашни и може би да не се смятат за достатъчно знаещи да проверяват чужди. 

Мога да кажа на такива хора,  да не се притесняват от това, че незнаят всичко. Проверката на чужди домашни само ще им е от полза. Ще им донесе допълнителни знания.

Успех на всички на предстоящия изпит!

2
ViValDam avatar ViValDam 23 Точки

Ей сега видях , че първото домашно мога да го проверявам , ама как става това - понятие си нямам !

Някой да обясни !

1
aslv1 avatar aslv1 304 Точки

Просто му изтече крайният срок за предаване и системата отваря проверките!

Иначе нямаш право да проверяваш домашни, ако не е изтекъл крайният срок, по обясними причини smile

0
tinta avatar tinta 4 Точки

Първо "Оцени домашното", после "Свали домашното за оценяване" проверяваш, пишеш умности за коментар и воалааа!

Иначе да - наистина не остава мн, мн време за проверка на домашни, но всеки ако задели време да провери по две домашни ще сме екстра, не е толкова сложно.

0