Loading...
Trolll avatar Trolll 30 Точки

Trolll master - hate it with style ;)

Абе този форум става доста сухарско място - верно е, че сме се събрали да учим, ама някой яко прекаляват със стремежа си да вземат няколко точици.

Минавам право на въпроса ето ги нещата, които ми докарват тънка хейтърска усмивка:

1. Праскане на минуси на готини решения - някакъв човечец се е трудил да реши някоя по - завъртяна задачка, намерил решение, постнал го и хоп намира се някой да му праска минуси още от съблекалните дето се вика. Пичовете с готините решения - продължавайте да си ги поствате - има и луди хора, които ги четат внимателно и ги намират за полезни.

2. Оценяване на домашни - задачките от първата домашна в общи линии се решават на 3 реда, тези със звездичките се решават на 5-6, но чета статия на някакъв знайко, дето подробно обяснява как задачите, които проверил не били издържани стилистично и програмиста не бил обхванал всички изключения. Пич имам новина за тебе - и троловете могат да трайпарсват и да си направят конзолата 1001 реда, ама вместо да се заяждат за глупости с хора, които тепърва се сблъскват с програмирането, предпочитат да изядат една конкурсна задача от типа Теленце No.5 (в смисъл пета задача от изпитите на Телериг ;))

И на последно място:

3. KEEP CALM AND LEARN TO CODE - моят съвет е да отделяте време и енергия да решавате наистина трудни проблеми (лични или на ваши състуденти), а не да се изцъкляте в някакви битовизми и негативизми. Една от основните цели на форума е да ни научи как хем да сме конкуренти, хем да сме отборни играчи. Ако поствате само заради 10-те процента сте загубили играта - да клечиш цял ден и да търсиш кусури е твърде висока цена за тези точици.

С уважение,

дребна тролска душица с фалшив профил

P.S. Праскайте минуси на воля

Тагове:
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Време е минусите, както и плюсовете да не са анонимни :) И да има индикатор, когато някой ти оцени пост, за да следим подробни тролове :) Само искам да кажа, че същото с минусите се прилага и на плюсовете - виждам постове, на които даже бих дал минус (не съм дал вот) имат по 20-30 плюса :) Явно е по симпатии - което не е начин.

2
milen8204 avatar milen8204 296 Точки

Е, мазненето на модераторите и на SoftUni team си е класика ;)

0
headstrong avatar headstrong 29 Точки

Едва ли някой се вълнува от някакви си плюсове и минуси. Кой колко точки бил събрал и за кого гласувал. Сега пък гласуването да не било анонимно, още малко и анкетни карти да попълваме. Какво ме интересува, че някой не харесал какво пиша - нормално то повечето неща, които пиша и майка ми не би ги харесала. Ако все пак човек се вълнува толкова много кой харесва гениалните му мисли и колко хора са го лайкнали има си фейсбук и туитър за тая работа. Фокуса и идеята на форума все пак са за взаимопомощ и информация относно университета, а не да си гъделичкаме егото. Крайната цел е да си вземем изпита и да станем програмисти, но все пак който мисли, че успехът се крие в това да  събира плюсчета, звездички, зайчета и др.  нека пробва поне няма да му навреди. 

3

@headstrong,

Идеята е, че съществуването им става безсмислено. Би трябвало плюсовете/минусите да са мерило за това колко полезен е отговора, а не мерило за това колко спиматичен е потребителя на масата останали такива :)

1
ViValDam avatar ViValDam 15 Точки

Троли , всичко, което си написал е напълно вярно и аз го забелязах отдавна и ми се уби желанието да влизам тук , което е неправилно, защото има и готини хора !wink

0
milen8204 avatar milen8204 296 Точки

@ViValDam  твоята тактика за  "+"-чета и "-"-чета много ми харесва :), с твоя темп на трупане на отрицателни вотове скоро ще превъртиш променливата, която пази колко "+"-чета и "-"-чета  имаш и ще станеш на максимум "+" laughing.

П.С. Надявам се да не се разсърдиш, че си правя шегички на твой гръб, пък и винаги можеш да ме накажеш с един "-" tongue-out.

4
TodorovH avatar TodorovH 216 Точки

В началото всеки и даваше минус, явно има много хора, които не търпят някой да има различно мнение от тяхното!

Вярно си е че, колежката е малко чепата, ама какво от това, всеки има право на мнение! Аз затова я харесвам като характер, че си отстоява мнението, пък било то и грешно! cool

1

Когато става въпрос за образование да си отстояваш собствените догми без да вникнеш в останалите не е най-правилното нещо, не мислиш ли? Ама кат се харесват младите да се 'земат (-;

0
Yulia avatar Yulia 1346 Точки

В една готина книжка, която прелиствах преди малко, си пишеше: "Trolls are trolls and always will be". Ставаше въпрос за социални мрежи и т.н... но целият проблем може би идва от там, че хората не знаят КАК правилно да критикуват без да обидят автора на решението на една задача... или каквото и да е изобщо де. Всичко идва от начина по който човек общува по-принцип и как е научен/възпитан...

За поставени минуси на хубави решения - не съм наблюдавала подобен "феномен", но кой знае какво може да не ги е устроило - може би минуса е защото решението се повтаря, или защото е пуснат кода във форума, а не в хранилище... причини може да има десетки. Аз лично до сега съм поставила един-единствен минус и беше за една грозна препирня между потребители във форума, които се обиждаха един-друг. За други неща - дори и да не ми харесват, не мисля че са чак толкова лоши, че да понижавам точките на човека, защото разбирам че може би просто не знае как правилно да се изрази, форматира отговора си или нещо... поправимо.

PS. Най-голямото тролство ще е ако сега съжаляваш, че не си написал поста от оригиналният ти профил, защото "събра плюсове", хаха. :D

3
ivaylo.yanchev.5 avatar ivaylo.yanchev.5 80 Точки

Авторът на темата е напълно прав! Напълно ясно ми е, че начинаещите няма да тръгнат да пишат по 10 реда, за да въведат коректно променлива например. Не го отчитам за грешка, поне не на този етап! Това дали аз го правя си е за мен! Но няма как да не похваля някой, който го прави. И по двата начина, никой от оценяваните не би трябвало да е ощетен. В повечето случаи даже пиша, че "еди-кое си" е съвет или препоръка, не забележка. Примерно, аз поправям и дребни печатни грешки, но само информативно (останало ми е като навик)...

Като цяло, този форум ми прави много добро впечатление. Най-вече с правописа и синтаксиса (на почти всички пишещи), а и с отношението едни към други. Колкото до плюсчетата...мисля, че някъде беше обяснено, че фактически те нямат кой знае какво значение.

1
kyamaliev avatar kyamaliev 209 Точки

Да бе, и аз се изненадах много (положително), че правописът е на светлинни години от този в Арена и Замунда :)

0
frisky avatar frisky 16 Точки

+1 за темата.След коментарите от домашното ми се уби желанието да ги качвам.Смисъл като супер начинаещ по-голямата част от домашното съм изпозлвал нещата, които са ни показани на лекцийте, а те пичовете ми пишат някви техни си начини на решаване, не мисля че така е коректно(в случай че моите задачи отговарят на изискванията :)).

1

Според мен просто някои хора са се ентусиазирали здравата да си човъркат по кодовете и задачките. Аз лично се кефя на тези неща, защото научих доста неща покрай advanced решенията.

1
frisky avatar frisky 16 Точки

Под advanced решенията имаш в предид задачите които хората са пускали в форума.Това е малко по различно, защото със знанията от лекцийте и упражненията до сега, може би по-различен начин ще реша задачите от първото и второто домашно =)

1

Имах предвид задачите от домашните, обаче леко модифицирани - примерно да проверява юзера какво въвежда, или да се използват неща от следващите лекции. От един колега видях как да слагам цветове по текста в конзолата и си играх малко да си рисувам шаренийки и т.н. От друг видях нещо, което Наков го показа чак на лекцията за Advanced C# topics, но ми свърши работа да реша задача от 4 домашно и т.н.

1
Dekameron avatar Dekameron 481 Точки

+1 от мен laughing

Хубаво написано и вярно. Искам само да допълня, че винаги ще ги има двата полюса в дадена среда. Винаги ще има хора, които се стремят да правят двете крайности, било то цъкане на + и - или да го раздава айляк на кафенце. Така, че не му берете грижа много tongue-out

5
shan0 avatar shan0 53 Точки

Моят съвет към вас е да използвате форума по предназначението му, да споделяте вашите решения(стига да са правилни, и да не объркате някого) и да гледате чужди решения когато имате нужда и нещо не ви е ясно. Пък тези минусчета и плюсчета не бива да ви интересуват, всичко ще си проличи на изпита в крайна сметка, винаги ще има тролове докато хората им се връзват!

Keep calm and code!

2
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.