Trolll master - hate it with style ;)
Абе този форум става доста сухарско място - верно е, че сме се събрали да учим, ама някой яко прекаляват със стремежа си да вземат няколко точици.
Минавам право на въпроса ето ги нещата, които ми докарват тънка хейтърска усмивка:
1. Праскане на минуси на готини решения - някакъв човечец се е трудил да реши някоя по - завъртяна задачка, намерил решение, постнал го и хоп намира се някой да му праска минуси още от съблекалните дето се вика. Пичовете с готините решения - продължавайте да си ги поствате - има и луди хора, които ги четат внимателно и ги намират за полезни.
2. Оценяване на домашни - задачките от първата домашна в общи линии се решават на 3 реда, тези със звездичките се решават на 5-6, но чета статия на някакъв знайко, дето подробно обяснява как задачите, които проверил не били издържани стилистично и програмиста не бил обхванал всички изключения. Пич имам новина за тебе - и троловете могат да трайпарсват и да си направят конзолата 1001 реда, ама вместо да се заяждат за глупости с хора, които тепърва се сблъскват с програмирането, предпочитат да изядат една конкурсна задача от типа Теленце No.5 (в смисъл пета задача от изпитите на Телериг ;))
И на последно място:
3. KEEP CALM AND LEARN TO CODE - моят съвет е да отделяте време и енергия да решавате наистина трудни проблеми (лични или на ваши състуденти), а не да се изцъкляте в някакви битовизми и негативизми. Една от основните цели на форума е да ни научи как хем да сме конкуренти, хем да сме отборни играчи. Ако поствате само заради 10-те процента сте загубили играта - да клечиш цял ден и да търсиш кусури е твърде висока цена за тези точици.
С уважение,
дребна тролска душица с фалшив профил
P.S. Праскайте минуси на воля
Е, мазненето на модераторите и на SoftUni team си е класика ;)
Едва ли някой се вълнува от някакви си плюсове и минуси. Кой колко точки бил събрал и за кого гласувал. Сега пък гласуването да не било анонимно, още малко и анкетни карти да попълваме. Какво ме интересува, че някой не харесал какво пиша - нормално то повечето неща, които пиша и майка ми не би ги харесала. Ако все пак човек се вълнува толкова много кой харесва гениалните му мисли и колко хора са го лайкнали има си фейсбук и туитър за тая работа. Фокуса и идеята на форума все пак са за взаимопомощ и информация относно университета, а не да си гъделичкаме егото. Крайната цел е да си вземем изпита и да станем програмисти, но все пак който мисли, че успехът се крие в това да събира плюсчета, звездички, зайчета и др. нека пробва поне няма да му навреди.
@headstrong,
Идеята е, че съществуването им става безсмислено. Би трябвало плюсовете/минусите да са мерило за това колко полезен е отговора, а не мерило за това колко спиматичен е потребителя на масата останали такива :)