Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
Abraxas avatar Abraxas 47 Точки

Има ли надежда за бакалавър от Софтуни

Здравейте. Тъй като съм още  ниво 1, бих искал да попитам дали има надежда да мога като завърша софтуни да си взема и бакалавър, вместо да ходя във Варна, Бургас, т.н. да се мъча. Знам че вмомента не се случва така, но се надявам сега новата система да промени това. Благодаря предварително! Всякакви отговори биха ми били полезни.

3
Въпроси за SoftUni
S.Iliev avatar S.Iliev 47 Точки
Best Answer

За твое успокоение имай в предвид това в нашата сфера.

Притежанието на диплома от универиситет ти позволява като се напиеш, да не си пияница, а бохем...

:)

 

 
 
2
Abraxas avatar Abraxas 47 Точки
Хаха, добър отговор, колега! :D
0
xezzy avatar xezzy 27 Точки

Здравей,

Дори само теоритично няма как да стане, тъй като обучението е година и шест месеца по новата система, което е половината от задължителните три години за професионален бакалавър(който така или иначе не мисля, че те удовлетворява). А специално за ВСУ-Варна, до колкото ми е известно имат филиал в София и няма да имаш нужда да ходиш до Варна.

Поздрави.

2
Abraxas avatar Abraxas 47 Точки

Мерси за подробния и обоснования отговор! :)

0
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5296 Точки

За момента стратегията ни е да работим с партньорски университети за бакалавърските дипломи, защото за да си направим ВУЗ е супер тежко като изисквания и процедури, политическо и скъпо. Трябва одобрение от народното събрание, от министерски съвет и от държаната агенция за акредитация НАОА. Отделно трябва да имаш огромна администарция, да си занзначиш доценти, професори, декани, ректори и т.н. Нямаме нужда от това.

Мисията на СофтУни е да дава качествено образование, професия и работа за софтуерни инженери + възможност за бакалавърска диплома (чрез партньори).

7
xezzy avatar xezzy 27 Точки

Или да речем в разказвателна форма :

Как Мравката губи мотивация за работа

„Всеки ден, малката Мравка пристигаше рано на работното си място и започваше да работи. Произвеждаше и беше доволна. Шефът – Лъвът – се учудил, че мравката работи без надзор.
„Ако тя произвежда толкова без надзор, не би ли могла да произвежда повече, ако е под нечий надзор“? – замислил се той.
Така той нае една Хлебарка, която имаше голям опит като надзорник и изготвяше чудесни доклади.
Първото решение на Хлебарката бе да въведе контрол на достъпа за Мравката. След това на Хлебарката ѝ бе нужна секретарка, за да ѝ помага с изготвянето на докладите и тя нае един Паяк, който освен с архивите, се занимаваше и с контрол на телефонните разговори. Лъвът бе очарован от докладите на Хлебарката и я помоли и за графики на производството и анализ на тенденциите, за да ги представи на срещи, специално организирани за тази цел. За тази цел на Хлебарката ѝ купиха компютър, лазерен принтер и бе наета една Муха, която да ръководи отдел информатика.
Мравката, доскоро продуктивна и весела, бе отчаяна от толкова хартии и срещи, които ѝ заемаха цялото време! Лъвът стигна до заключение, че е дошъл моментът да се създаде длъжност отговорник за сектора, където работеше Мравката. Постът бе поверен на един Щурец, чието първо решение бе да закупи килим и ергономичен стол за бюрото си. Новият отговорник, Щурецът, също имаше нужда от компютър и асистентка (която взе от предната си служба), за да му помага да подготвя стратегическия план за оптимизиране на работата и да контролира бюджета за сектора, където работи Мравката, която на този етап вече не се забавляваше и с всеки изминал ден се ядосваше все повече.
По същото време Щурецът убеди Лъва за абсолютната необходимост от проучване на средата. След като проучи работната натовареност, Лъвът забеляза, че секторът на Мравката не произвеждаше вече колкото преди. Той нае един Бухал – известен консултант – да осъществи одит и да предложи решения. Бухалът изкара три месеца в офисите и направи огромен доклад, в няколко тома, със заключението: „Има много персонал в това предприятие“.
Познайте първо кого уволни Лъвът?
Мравката, естествено, защото тя „проявява липса на мотивация и конфликтно поведение“.“

7
bon_bony_03 avatar bon_bony_03 18 Точки

Не е ясно как ВСУ и БСУ ще издават дипломи, когато си обучаван по не акредитирана програма. Той Наков ти го обяснява с много интервюта, диплома не ти трябва.

-3
bon_bony_03 avatar bon_bony_03 18 Точки

Безспорен факт е, че много колеги работят без диплома.

-1
butanfire avatar butanfire 32 Точки

Което не е болка за умиране... :)

Това с дипломата Наков го коментира пак Съботата (15.08) - за което си е прав. Дипломата наистина не е толкова важна за развитието ти в кариерна насока. (и аз не съм завършил още а работя кажи-речи колкото време съм следвал, че и отгоре).

Най-много да ти я оценят в Държавна работа - където ще ти дадат увеличение на заплатата спрямо тапията - нещо такова имаше. (а също и родителите ще го оценят :)))

Ама дерзай, не е болка за умиране.

 

Поздрави,

Владо

0