Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

charlike avatar charlike 114 Точки

За обучителната система - въпроси/предложения/бъгове

Какво мислите за следната концепция, което може спокойно да се нарече "форум"?

Да се записват в базата данни постове с там всякаквата им мета, като тая мета ще е , ей го - title, body, tags, author, views, answers. Нищо повече.

След което по тежест таговете (най-тежките тагове след някакво време и определеня граница) да стават категории. И от това изхождам, че един опростен блог може да стане супер форум. Щото са, извинявайте, ама таг "трудно", "кола", "тагове" - ми някак.. нали :)

Какво мислите? - web devs.

Както се казва.. трявба да се научи да мисли човек. Като може да мисли ще напише смислени тагове и ще гледа бая да се спазват някакви конвенции, които не са трудни. Слагаш няколко главни тага и преспоконо това си е чиста "категория". Те тагове се пръкнаха от социалките, а там се пръкнаха от keywords. Следователно времената и термините се менят, но не и смисъла, затова трябва да се научи да мисли човек и да вижда смисъла.

Няма значение как си мисал специално за първите уеб страници keywords, и как пишеш сега таговете - еднакво е - това е умение, а не просто разделяне на едно изречение със запетайки след всяка дума. :)

----------------------------------------------------

+ Друга идея.. Гледайки tag cloud-a, що не се направи  drag 'n' drop да може също да се слагат в полето за тагове :) Или примерно един textcomplete.js върши прекрасна работа:)

+ Може да сложите "@"-autocomplete и да стават линкове към профилите в сайта - няма да е лошо :)

Таговете да ги приема системата със запетайка и направо после си ги разделяйте по нея, не по спейс. Така направен таг-клауда, няма смисъл според мен.

----------------------------------------------------

+Георги Янев - GooglePlus & YouTube

@tunnckoCore - Github, Pastebin, NPMJS :)

#charlike - Facebook, Pinterest, Twitter, Packagist

83
Предложения и проблеми 12/09/2014 18:30:53 1
Yulia avatar Yulia 1346 Точки

Информацията за кредитите е различна. На home page-а пише, че имам 80/130, а в профила ми пише, че са 70/130. Има ли причина да бъде информацията различна, или е грешка? Кое е вярното?

0
zutobg avatar zutobg 21 Точки

Днес, влизайки в сайта и профила, успях да разбера и открия, че има бъг относно смятането на кредитите ми (не знам как се смятат попринцип и не знам колко трябва да имам, затова прилагам скрийншоти)

Начална страница - кредити:

Профил страница - курсове:

Профил страница - отворени курсове:

0
miroLLL avatar miroLLL 95 Точки

Здравейте,

аз също реших да предложа една идея, която от скоро ми се върти в главата.

Тя ми хрумна съвсем внезапно,а именно докато гледах една от лекции на Basic курса. След като свърши лекцията, лектора обяви някакъв Teamwork или някаква отборна работа. Кандидат-студентите бяха разделени на няколко групи начело с ментори. Всички участници от дадена група трябваше да се съберат на едно място да се запознаят, опознаят и да решат някакъв проблем, не помня точно. И тогава стана на въпрос да се съберат и намерят във Facebook-a. Тъй като не съм голям фен на социалните мрежи ми хрумна, защо трябва да сме зависими точно от тях? А именно, да се направи нещо като "SoftUni - Teamwork room". Която, ще представлява чат стая, в която групите ще се събират на едно място и ще обсъждат и реализират даден проект. Примерно се назначава "организатор" от групата, който да събере всичките участници от нея в тази стая. И да се дискутират решения на даден проблем или зададена задача, проект от университета ни. Самата група да има име, списък на участниците, таргет на групата, срокове за планиране, реализация и предаване.  Да е възможно пращането на файлове, било то .txt, .pptx, docx, .cs и прочие.. Също така да има нещо от сорта на "review problem",  чрез него даден потребител ако има смислено решение на даден проблем, чрез видео да покаже какво точно има предвид, вместо да пише в чата. Също така освен чат да има възможност и за конферентна връзка за тези от участниците които имат микрофон. Знам ли, може да се измислят доста приложения към този проект, просто обяснявам и давам нагледни примери за предложението как би могло да изглежда и какво да представлява. Стига да се хареса от аудиторията, може да се помисли по-дълбоко, да се дадът още предложения и да се оформи някаква бета. Знам, че вероятно ще е голям проект и ще изисква доста време и ресурси за създаването му, но все пак реших да го предложа. Имаме си собствена Judge система, защо не и Teamwork room, погледнах обстоятелствата от тази гледна точка и защо не? Не знам въобще дали е възможно да се реализира такова предложение, просто след като ми хрумна реших да го споделя с вас.

Дайте по едно мнение по въпроса да видим за какво иде реч. :)

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Интересно е, но лично на мен не ми изглежда като high priority работа за програмистите. Имаме си собствена джъдж система, защото е нужна за оценяването и външна такава просто не върши работа. Аналогично за това няма и собствена чат стая, защото със и без собствена, всичко пак би вървяло по един и същ начин. Тази чат стая ми звучи като няколко месеца работа за програмистите, което де факто е доста, особено предвид факта, че има по-наложащи неща за правене. А и накрая няма как да си сигурен, че тази стая ще се радва на такава посещаемост на каквато се радват социалните мрежи или пък ще бъде по-добра и с по-малко бъгове от вече съществуващите такива продукти, които са на пазара вече 10+ години и техният технически екип се занимава само и единствено с развиването на такъв продукт.

Аз по-скоро бих предложил, ако има съгласни да се съберат и да го реализират като любителски проект.

0
miroLLL avatar miroLLL 95 Точки

Разбира се, че ще е high priority work, това ми е ясно. Аз още в поста с предложението споменах: "Знам, че вероятно ще е голям проект и ще изисква доста време и ресурси за създаването му"... Просто го сервирам като идея за "евентуален проект". Ако разбира се, се хареса идеята и се измисли качествено от кадърни хора, предполагам, ще се пусне нещо като анкета по въпроса да се види с какви впечатления ще останат студентите и предполагаемите ползватени на тази стая. Мен идеята ми беше не да направим нова социална мрежа, а именно да се оттървем и един вид да премахнем зависимостта от нея. Не очаквам такава посещаемост като тази при една социална мрежа, а и не там ми беше идеята. Тя беше да се създаде едно "пространство" в което ще може да работим екипно по дадени проекти. Един вид да създадем точно място за този тип работа. Аналог - "Може да играем футбол в парка и на някое игрище, но друго е усещането като стъпиш на стадион.. :)" Идеята е не да се направи една обикновенна чат стая, а именно място пригодено точно за хора в нашата сфера. Място за реализация на отборни проекти съобразено с нормалните условия и начини на работа на групата хора, това че ще има опцията чат не я прави, чат стая.. Не знам просто аз така ги виждам нещата, ако някой има по-добра идея с която подобравя предложението, нека да не мълчи..

От иметно може да се разбере от какви хора ще се ползва, "Software University Teamwork Room", кандидат-студенти и студенти, които имат общ проект, а нямат точното място да го реализират.

Това, че дадено предложение е пуснато в темата не означава, че трябва да се реализира непременно. Напротив, ако не се хареса от аудиторията и евентуалните ползватели за него се броят на пръсти, няма смисъл дори и да се говори по въпроса. Но пък ако е обратното и се хареса и доразвие добре като идея, може да се помисли по въпроса. :)

Предложението е дадено, кой и кога и въобще дали ще се заеме с него не знам.. Нямам нужната квалификация, опит и познания за реализацията на такъв проект, иначе вече щях да работя по него.

Нека повечко от потребителите да погледнат предложението и да харесат единия от двата палеца пък да видим..

0
vladislav.karamfilov avatar vladislav.karamfilov 1123 Точки

В roadmap-a вече има модул за чат система с лични съобщения между потребителите, лични съобщения от екипа на СофтУни към потребителите, създаване и комуникиране в чат групи. За момента функционалността не е с голям приоритет и е оставена за по-нататък. :)

0
aanguelov avatar aanguelov 219 Точки

Днес разглеждах страницата с отворените курсове и ми направи впечатление, че каретата с току що отминалите курсове са изместени доста в дясно. Това разтегля прекалено много цялата страница и не е много удобен UI.

0
vladislav.karamfilov avatar vladislav.karamfilov 1123 Точки

Благодарим за репорта! Утре ще го оправим :)

0
evapetkova avatar evapetkova 1 Точки

Здравейте,

за да не отварям нова тема ще задам въпроса си тук. Извинявам се предварително ако се повтаря, не намерих подобен обаче.. в курса  programming basics - август съм, и нещата които учим ги има и в книгата "Въведение в програмирането със C#". Тъй като на мен лично ми е по-лесно да запомня нещата, когато ги чета от някъде (в случая предпочитам книгата, а видеата са ми като помощни материали), интересно ми е дали и в следващите нива, има от къде да се прочете материала - книги, учебници... или са единствените материали са видеата. :)

0
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Ако имаш предвид на хартия, учебникът е основното, което ще ти свърши работа на този етап. В него се покрива материал от основите, Advanced C#, теми от ООП и други. Като цяло основите на програмирането са нещо устойчиво. Оттам нататък спецификите на отделните езици са по-особени, защото нещата се развиват бързо - концепции от ООП навлизат в езици като JavaScript, функционалното програмиране навлиза в езици като Java и C#. Ще се изучават и повече специфични технологии, в които се внасят понякога значителни промени с всяка нова версия. Т.е. на хартия трудно ще намериш нещо толкова изчерпателно и актуално.

Иначе документация, туториали и т.н. има колкото искаш в нета; единствено трябва да се увериш, че са актуални. Аз предпочитам официалната документация (ако има такава), защото там обикновено има всичко. Уточнено е ако дадена функционалност е премахната или е на път да се премахне, споменават се кои са нововъведенията. Но тук говорим вече не за това що е цикъл или масив, а как в конкретен език най-лесно да сортираме даден масив да речем.

Не знам дали ти отговорих на въпроса, но ако трябва да обобщя - учебникът ще ти върши работа още поне няколко месеца. Книги по материал, който липсва там, може да търсиш тук, доста колеги знам, че също предпочитат да учат от книги, та съм сигурен, че ще се намерят добри препоръки към какво да се насочиш.

0
evapetkova avatar evapetkova 1 Точки

Ами да, нямах предвид материали на хартия специално, а като цяло - електронни книги, библиотеки като MSDN примерно и подобни, т.е. източници освен видеата. Благодаря за изчерпателния  отговор!

0
Nexus avatar Nexus 119 Точки

Новият сайт е чудесен! Нотификация за нови ресурси в записан курс ?

 

Здравейте,

Не бях посещавал сайта от няколко седмици и съм много приятно изненадан от новата визия. 

Страшно удобно е това на еднин екран да си виждам програмата, новите неща по курса  и напомняне за домашните.

Поздравления!

Моля някой да ме насочи как да получавам известията за "Получаване на мейли при нови ресурси в записаните от вас курсове" които имам активирани в настройките на профила. Към момента не получавам такива а би-било чудесно да знам веднага щом е качено ново видео за да мога да се възползвам максималко много от времето което ми е нужно да го прегледам. 

Поздрави,

А.

1
vladislav.karamfilov avatar vladislav.karamfilov 1123 Точки

Тази функционалност не е завършена поради по-приоритетни задачи. Беше замислена в началото, когато design-вахме notifications системата, но не беше дореализирана. При по-свободен интервал от време ще я довършим. :)

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

'Последна активност' хиперлинка в момента показва последната активност било то коментар или отговор. Т.е. тук в темата последно е написал отговор Nexus, а последно му е коментирал на него vladislav.karamfilov. Последна активност когато отвориш форума показва vladislav.karamfilov, което е супер.

Когато отвориш обаче дадена категория, например 'Предложения и проблеми' (https://softuni.bg/forum/categories/4/Predlojeniya-i-problemi) последната активност започва изведнъж да показва последния отговор, а не последния коментар и съответно пише, че последната активност е на Nexus

0
21/09/2015 13:29:05
vladislav.karamfilov avatar vladislav.karamfilov 1123 Точки

Good catch. :) Ще го оправим идните дни :)

1
kostadinow23 avatar kostadinow23 6 Точки

Аз имам бъг който се следният:

Резолюцията на монитора ми е стандартна за лаптоп: 1366х768

0
vladislav.karamfilov avatar vladislav.karamfilov 1123 Точки

Благодарим за репорта! Днес ще го прегледаме! :)

0
rpopova avatar rpopova 44 Точки

Здравей,

Би ли ни дал малко повече информация дали проблемът още съществува, ако да, с какво устройство и кой браузър ползваш или нещо по-специфично.

Поздрави,

Росица

0
01/10/2015 11:26:25
kostadinow23 avatar kostadinow23 6 Точки

Да проблема все още съществува.

Лаптоп е машината, браузър: chrome, OS: Win 10 Pro N

0
a.angelov avatar a.angelov 1316 Точки

Здравейте,

Счупени са линковете към издадените сертификати - сега са във вида: http://localhost:30623/Certificates/Details/5282/aa63154c.

Дано като ги оправите да са със същите линкове, с които са били досега..., че ще е малко грубо като сме ги пращали тук-там и ги отворят да се вижда едно нищо...

0
ayylmao avatar ayylmao 3 Точки

 

Извинявам се за двойния отговор. При някой друг да излиза тази грешка?

3
30/09/2015 21:56:14
KatyaMarincheva avatar KatyaMarincheva 572 Точки

И при мене е така, ако опиттам да отворя https://softuni.bg/trainings/1132/Teamwork-and-Personal-Skills-May-2015 когато съм логната.

0
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1550 Точки

И на мен ми се получава по няколко пъти на ден, предимно във форума.

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.