Operation Between Number JAVA! Проблем !
Приятели, коригирах няколко пъти кода си, гледах неща от други сайтове, уж оправих форматирането е не мога да подкарам точно накрая! Не ми изпринтва делението със остатък на крайния тестов изход и при деление без остатък ми изпринтва някакво "Infinity" преди принта! Пращам кода !https://pastebin.com/J8XFzTdY
Ето ви задачата:
1.Операции между числа
Напишете програма, която чете две цели числа (N1 и N2) и оператор, с който да се извърши дадена математическа операция с тях. Възможните операции са: Събиране(+), Изваждане(-), Умножение(*), Деление(/) и Модулно деление(%). При събиране, изваждане и умножение на конзолата трябва да се отпечатат резултата и дали той е четен или нечетен. При обикновеното деление – резултата. При модулното деление – остатъка. Трябва да се има предвид, че делителят може да е равен на 0(нула), а на нула не се дели. В този случай трябва да се отпечата специално съобщениe.
Вход
От конзолата се прочитат 3 реда, въведени от потребителя:
- N1 – цяло число в интервала [0...40 000]
- N2 – цяло число в интервала [0...40 000]
- Оператор – един символ измеду: „+“, „-“, „*“, „/“, „%“
Изход
Да се отпечата на конзолата един ред:
- Ако операцията е събиране, изваждене или умножение:
- „{N1} {оператор} {N2} = {резултат} – {even/odd}“
- Ако операцията е деление:
- „{N1} / {N2} = {резултат}“ – резултатът е фораматиран до вторият знак след дес.запетая
- Ако операцията е модулно деление:
- „{N1} % {N2} = {остатък}“
- В случай на деление с 0(нула):
- „Cannot divide {N1} by zero“
Благодаря от сърце! Жалко, че вече не съм студент и нямам това време да вниквам във всяка задача, а гледам набързо и да светне 100 /100 и айде напред на конвер в Judje!
Моля, радвам се да помогна.
Приятел дава ми 80/10 в Judje при решение на "Hotel Room"! Уж коригирах форматирането и пак не дава 100 от 100! https://pastebin.com/YVXpJD0P! Ето и условието:
Хотел предлага 2 вида стаи: студио и апартамент. Напишете програма, която изчислява цената за целия престой за студио и апартамент. Цените зависят от месеца на престоя:
Май и октомври
Юни и септември
Юли и август
Студио – 50 лв./нощувка
Студио – 75.20 лв./нощувка
Студио – 76 лв./нощувка
Апартамент – 65 лв./нощувка
Апартамент – 68.70 лв./нощувка
Апартамент – 77 лв./нощувка
Предлагат се и следните отстъпки:
Вход
Входът се чете от конзолата и съдържа точно 2 реда, въведени от потребителя:
Изход
Да се отпечатат на конзолата 2 реда:
Цената за целия престой форматирана с точност до два знака след десетичната запетая.