Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1385 Точки

[Homework] Introduction to ASP.NET MVC

Здравейте, колеги

По време на лекцията забравих да покажа и да обясня домашното. Понеже няколко пъти получавах предложения от студенти, домашните от даден курс да се направят като един цял проект, ще се опитам да направя нещо подобно.

Ако имате въпроси по домашното можете да ги задавате тук.

Поздрави,
Владимир Георгиев

Тагове:
1
C# MVC Frameworks - ASP.NET
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Това означава ли, че ако човек изпусне едно домашно от серията на практика шансът да си напише останалите силно намалява?

П.П.

Аз лично нямам проблем и с предишния формат на домашните, които макар и в някои случаи да бяха отново от същото като предишното, все пак реално спомагаха за затвърдяване на наученото. Все пак повторението е майка на знанието :).

2
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1385 Точки

Дори и да пропуснете срока на някое домашно си го напишете.

0
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Влади, съглен съм, че трябва да си пишем домашните и че дори да пропуснем някое е хубаво да си го направим после :). Все пак обаче писането на код/домашни зависи донякъде и от времето, с което разполагаме.

В "старият" вариант на домашните това беше едно от хубавите неща. Знам, че доводът срещу тях беше основно, че те карат да правиш отново от същото и се повтаряш, но практически така ти дори да не си отделил много време на дадено домашно, със следващото ще затвърдиш отново знанията и постепенно ще го научиш... стига разбира се да си правиш поне някои от домашните.

Доколкото разбирам сега няма да се "повтаряме" и да правим всеки път модели, контролери и т.н. ами ще надграждаме вече направеното от преди. Всичко ОК, но аз лично виждам проблема тук с времето. Реално човек може да изпадне в такава ситуация, в която после много трудно да навакса и да влезне в крак с "текущото" домашно и да го направи в срок. Ето например сега аз трябва да отделям малко време и на проекта за изпита по php, тъй като се записах за втората дата и предполагам mvc-то с .NET ще поизостане малко. Сега това си е изцяло мой проблем, но съм сигурен, че на всеки му се е случвало нещо такова. И ако преди можех да си позволя да кажем да пропусна едно домашно и да разчитам, че второто съдържа знанията и от първото и така или иначе пак ще науча материала, сега това пак ще е така, но ще съм принуден, за да предавам домашните, да не изпускам нито едно, в противен случай рискувам да не мога да се справя със сроковете в последствие.

3