Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
ph.kolarov avatar ph.kolarov 63 Точки

[Exam] JS Apps 03.05.15 - Впечатления от изпита

Здравейте, странно, но не намирам тема за отзивите от изпита в неделя.

Лично аз смятам, че изпита беше на много добро ниво. Много ми хареса идеята, имах леко затруднение с бутоните едит и делете, за който закачих eventHandler-и и подавах информацията като взимах данните от Previus sibiling елемент-а. Датите също ме затрудниха... докато хвана как да ги сравня и филтрирам изхабих доста време и нерви... :D.

Интересно какво мислите, точно преди да предам изпита в 22:10 видях, че не ми работи регистрацията. Бях сигурен, че работи и съм я направил... тогава нямах обяснение какво се е случило. След като се прибрах видях, че просто не съм сменил линка на бутона.... Реално модула е работещ макар и не съвсем, дали ще го вземат предвид оценяващите? 

Тагове:
5
JavaScript Applications 05/05/2015 17:40:54
Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки

Първо, не мога да разбера кой ти удари минус за споделяне на мнение... Не е като да си обидил някого.

Изпита ми хареса, най-вече защото знаехме какво да очакваме. Особено ми помогна подготовката на Богомил, да не кажа че си копи-пейстнах почти всичко.

С датите и аз загубих доста време. Опитах да направя колона тип дата в базата, но беше голяма мъка. По едно време питах Иван и той каза да не се занимавам, а да го сложа стринг. После разбрах, че и автора можело да е стринг, но аз си го направих пойнтър (което е по-правилно). 

Най-много време (освен за датите) май загубих за закачането на ивентите. Иначе за около час всичко работеше като заявки и структура.

Аз пък забелязах впоследствие, че се иска да показваме съобщения ако няма интернет например. Някой направил ли го е? Аз показвам само съобщения за грешки ако хвана някъде по веригата нещо невалидно или error message на промиса (демек базата ако хвърли нещо). Локални грешки тип "нема нет" не ги предвидих, да си призная и не четох особено внимателно цялото условие.

4
taylorswift avatar taylorswift 54 Точки

Като за 6 часа не беше труден изпита, ама тоя pagination така и не го разбрах, някой може ли да сподели как го е направил?

0
Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки

Изключително лесен беше. Копи-пейст на дадения код в then() на завките и тръгва. В заявките трябва да ограничиш колко записа взимаш (10) и колко пропускаш преди това (ако си на страница 3 - пропускаш 20 бележки и взимаш 10, или колкото има). Трябва да получиш и count от базата, за да знаеш колко общо бележки има налични, за да знае библиотеката колко странички да ти направи в менюто долу.

Качил съм си решението в гитхъб, може да го разгледаш ако искаш: ЛИНК.

1
akaynarov avatar akaynarov 13 Точки

Супер решение - само не разбирам откдъде вадиш грешка когато добавяш бележка, без да си попълнил всичките полета?

0