Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
stefanivanov95 avatar stefanivanov95 5 Точки

Има ли група за хората които се готвят за Bootcamp?

Има ли група за хората които са кандидатствали за Bootcamp-a? 
Хора които се подготвят защото на подготовката Battlecards е сменен SUS проекта и написах моделите но не тръгва в браузъра. А останалите два са били при Кенов последното издание на web курса и ги написах а не знам дали са верни.. Не мога да гледам и лекциите защото не съм бил на този курс с Кенов. Ако е празен проект да го направя но като използвам готов темплейт а нямам лекциите трудно. 

0
Общи приказки
MarielaBN avatar MarielaBN 3 Точки

Аз си свалих решенията от GitHub на Кенов и ги разучавам. Аз също нямам достъп до сегашната инстанция на курсa, както и до предишните две. За BattleCards си свалих решенията качени от Николай Костов от GitHub на СофтУни за курса, но там е решен със SUS.

0
stefanivanov95 avatar stefanivanov95 5 Точки

Не знам кой ще използваме на приемния изпит. Аз ги решавам със SUS.
Може ли да ми пратиш link за тези на Кенов, защото нямам достъп а остана 1 ден?
И получи ли имейл на 25 с информация за приемния изпит? Защото аз не съм и сега не знам дали ще мога да се явя въпреки че бях кандидатствал успешно преди месец.

0
26/08/2021 23:09:34
MarielaBN avatar MarielaBN 3 Точки

Ето линк към решенията на Ивайло Кенов: https://github.com/ivaylokenov/CSharp-Web-Server

Там двете задачи са решени с нов Framework. Получила съм е-меил за изпита. И аз се чудя кой Framework ще ни дадат на изпита.

0
stefanivanov95 avatar stefanivanov95 5 Точки

Много благодаря, ще го разгледам. Ти успяваш ли да го отвориш в браузъра? Слагам проекта да стартира избрания, пускам го и браузъра на localhost нищо не отваря.. ?

0
27/08/2021 21:49:07
k.ivanov avatar k.ivanov 1 Точки

Здравейте! Успяхте ли да се справите успешно с изпита? Какво мислите за задачата, която бяха съставили? Смятате ли, че имате реален шанс да ви поканят да участвате в Bootcamp-а?

0
Mihail.Tomov92 avatar Mihail.Tomov92 2 Точки

Привет @k.ivanov,

Влезнах във форума точно с тази идея, да попитам какви са впечатленията на явилите се в Bootcamp-a (който си е на Motion Software на практика). Ще споделя моите впечатления долу, като явил се с JS и завършил JS Web Developer пътеката в Softuni (използвах React):

1. Времето от цели 6 астрономически часа не ми стигна, за да изпълня всички заложени изисквания в документа. Стигнах до частта, където трябва да се добавят бутоните за 'Approve' и 'Reject' без да успея дори да почна работа по тях. Да оставим, че в бързането си бях допуснал няколко леки бъга към предишните изисквания.

2. Определно най-трудната част за мен беше да навържа логиката след CRUD операциите в началото, тоест от падащото меню с кандидатите нататък. На практика първите час, час и половина стигнаха за началото и след това изпаднах в лека агония, чудейки се как да навържа отделните елементи от backend-а с изискванията към frontend-a на приложението. Това ми изяде времето и мозъка, прекарано най-вече в осмисляне, а не толкова в писане на код. Така до изтичане на времето с голям напън успях да покрия изискванията за двете подточки до гореспоменатите бутони и то с глупави бъгове, защото вече бързах.

3. Да си призная, за човек завършил програмата на Софтуни с отличен успех, се почувствах по-ниско от тревата след края на изпита, все едно изобщо не съм готов за подобна задача с такива изисквания за функционалност + време за изпълнение. Дори ми минаха мисли през главата от стила на "аз ако с това не мога да се справя, изобщо има ли смисъл да се занимавам/кандидатствам?". Може би това е само моя опит и със сигурност има хора, които са се справили далеч по-добре от мен, и не са срещнали такава трудност. Ще се радвам да видя други отзиви, за да си калибрирам впечатленията. Успех на всички, между другото!

1
01/09/2021 14:35:01
Axiomatik avatar Axiomatik 1628 Точки

Mihail.Tomov92 => Keep practicing on projects! Build one or two applications on your own with React. If possible take another JS-framework course (Vue, Angular). It's difficult for everyone at the beginning to build-up an application from scratch. After some time, you should be able to get through the BootCamp-exam without problems!

Best,

0
Mihail.Tomov92 avatar Mihail.Tomov92 2 Точки

Hey Axiomatik,

Thank you for your advice!

I already have an up and running application that i have written myself on React, but the problem i mentioned here was the limited time we had for this particular exercise. Of course, there are lots of things to improve on my part and i welcome your suggestions!

Just out of curiosity, are you a student here at softuni, a participant in the Bootcamp or part of the softuni academic staff? Also, you addressed my comment in English so am i right to assume you are not from Bulgaria?

I am sorry if these questions are instrusive, i would just like to get an idea of whom i am communicating with. Don't feel pressured to answer if you're not comfortable, i appreciate your time!

0