Plasmolifting PRP Епруветки

Plasmolifting PRP Епруветки
Какво е богата на тромбоцити плазма?
Кръвта е предимно течност (плазма), но освен плазмата, тя включва и други компоненти: червени кръвни клетки, бели кръвни клетки и тромбоцити. Основната роля на тромбоцитите е съсирването на кръвта. В допълнение, тромбоцитите съдържат стотици протеини-растежни фактори-които играят важна роля в лечението и възстановяването. PRP (богата на тромбоцити плазма) е плазма с повече тромбоцити, отколкото обикновено се намира в кръвта. Концентрацията на тромбоцитите – и следователно концентрацията на растежни фактори – е 5 до 10 пъти по-висока от нормалната в кръвта.
Нашият уебсайт предлага, наред с други неща, така наречените PRP Епруветки за производство на богата на тромбоцити плазма (PRP).
Кръвта, получена от пациента, се центрофугира, след което се инжектира на пациента.
Концентрацията на тромбоцитите в центрофугираната кръв може да достигне 1 милион/иЛ; обичайната концентрация на тромбоцитите в кръвта е 150-300 хиляди/иЛ.
Как действа плазмата, богата на тромбоцити?
Същността на PRP терапията е инжектирането на собствени растежни фактори, секреторни протеини и тромбоцити в голяма концентрация, за да се подобрят лечебните процеси.
В допълнение към намаляването на синдрома на болката, използването на плазма, богата на тромбоцити, е широко разпространено при костни фрактури, пластична хирургия, стоматология, както и за подобряване на заздравяването на рани. Първите успехи на PRP терапията при костни фрактури допринесоха за разпространението на новия метод в други области на травматологията и ортопедията.
Например, значително намаляване на синдрома на болката при хроничен тендинит се наблюдава в 93% от случаите. В американските медии резултатите от успешното лечение на разтягане на медиалния обезпечителен лигамент при спортистите бяха широко известни чрез метода на PRP-терапията.