Huawei търси младите IT таланти

Huawei България предлага сега на млади ИТ таланти в България възможност да се превърнат в част от семейството на технологичния гигант, като се присъединят към ICT Talents Training - Huawei SFTF Scholarship Program. Програмата има за цел да предостави на българските ИТ студенти практически умения и бизнес знания за успешна кариера.

Във финалния етап ще бъдат избрани топ 50 студента, които ще спечелят стипендията, както и ще имат възможността да се сертифицират в няколко области след обучение, ръководено от експерти от Huawei. За да имат възможност да достигнат до финалния кръг, е необходимо кандидатите да преминат онлайн обучение и положат успешно финалния изпит.

Програмата е отворена за регистрация от 1 до 30 октомври, а желаещите да участват е необходимо да изпратят автобиография и мотивационно писмо на hrbulgaria@huawei.com. Основните изисквания към кандидатите са да са студенти на възраст под 30 години и с повишен интерес към ИКТ индустрията. След като подадат кандидатурата си по имейл, одобрените кандидати ще трябва да се регистрират за програмата онлайн и да завършат 4 курса по ИКТ, препоръчани от Huawei. Курсовете обхващат теми като комуникация с данни, решения за съхранение, разработка на AI, алгоритми, свързани с традиционното машинно обучение и много други. За да достигнат до финалния кръг, кандидатите е необходимо да преминат онлайн обучение и да положат успешно финалния изпит. Сред всички завършили успешно курсовете за самообучение и изпитите, Huawei България ще избере топ 50.

Тези 50 студента ще получат пълен стипендиантски пакет на стойност 2000 евро, както и най-новия таблет HUAWEI. В допълнение 10-те най-добри студенти от групата ще бъдат наградени като „golden seeds“ и ще имат възможност да започнат стаж в една от най-иновативните технологични компании в света – Huawei.

Повече информация за програмата е достъпна на уебсайта ѝ.