Събитието Интелигентни дизайн модели за интерфейс ще се проведе в периода 9-18 февруари

Защо дизайн моделите са важни?

Виталий Фридман, творчески лидер зад Smashing Magazine анализира критично най-често срещаните и използвани компоненти и дизайн модели в съвременните интерфейси на компютър и мобилни устройства.

Лекторът ще проведе онлайн тренинг за UX Academy от 9 до 18 февруари, 5 дни, в две последователни седмици.

Ще бъдат демонстрирани над 100 примера от реални проекти как се ползват мобилни интерфейси и как могат да предлагат по-добро потребителско изживяване.

Сред специалитетите му са оптимизации за навигация, акордеони, мега-падащи менюта, въртележки, модали, икони за хамбургери, навигация в долната лента, раздели, филтри, сортиране и търсене на уеб сайтове за електронна търговия, правителствени и корпоративни уебсайтове, музеи, архиви, библиотеки.

Участниците в обучението ще проектират интерфейси, които ще бъдат преглеждани и ще получат обратна връзка и препоръки от лектора по време на тренинга.

На аудиторията няма да бъдат спестени съвети и конкретни примери кога и как е подходящо да се използват усъвършенствани съветници и конфигуратори,които отговарят  за сложни, многоетапни взаимодействия, като персонализиран конфигуратор за автомобил, комплексни корпоративни таблици, с корпоративни табла за управление с филтри, сравнение на функции, ценови планове и калкулатор за обмяна на валута.

Ще бъдат придобити знания за дизайн модели на времеви графики за електронни таблици, изложбени календари, плъзгачи, калкулатори за ипотека и заем.

Лекторът ще обърне внимание и на дизайн моделите за уеб формуляри, типове въвеждане, вградено валидиране, подсказки, сегментиран контрол, автоматично довършване, съобщения за грешки, проверка на имейл, въвеждане на парола, вкл. корпоративни формуляри и формуляри за удостоверяване. Визуализация на карти и данни, с горещи точки на картата, изгледи на детайли, размяна на оси, оформление на диаграми, търговски центрове и карти. Onboarding и offboarding UX за по-висока конверсия, задържане, вкл. модални, празни състояния и индикатори за зареждане.

В полезрението на тренинга попада и горещата тема UX за удостоверяване и поверителност на личните данни. Ще бъдат демонстрирани дизайн модели за проектиране съвместими с GDPR/CCPA, подкани за бисквитки, разрешения и известия, CAPTCHA и 2-факторно удостоверяване.

Участниците ще ползват богат набор от материали и ресурси по време на тренинга:

  • 1500+ слайда с реални примери.
  • Контролен списък от 150 карти за всичко - от въртележки до уеб формуляри.
  • Текстови файл с възможност за редактиране, за да се адаптира според нуждите на участника.
  • Достъп до актуализирани материали.
  • Интерактивни сесии на живо.
  • Практически упражнения и прегледи.
  • Специално време за въпроси и отговори за всички въпроси.
  • Сертификат от Smashing Magazine.

 

За повече информация и регистрация за събитието: ТУК.