[JS Frameworks] Social Network Assignment REST Services Problems
Здравейте,
в момента разцъквам REST услугите от бекенда за проекта, който ще използваме и забелязах, че една от услугите (Get Data about me) не връща всичките данни които ни трябват.
По-конкретно имам предвид данните за email на потребителя, а те ни трябват, за да може да ги ползваме в EditProfile страницата, където се очаква да въведем старите данни на потребителя преди да може да ги редактираме. Едно от полетата, които трябва да се редактират е email а използвайки тази услуга не може да извлечем текущия имейл на потребителя.
Ако има някаква друга услуга, с която може да постигнем това, ще се радвам да разбера коя е тя.
Друго което сега забелязах е, че при edit-ване на профил, стойностите за gender могат да бъдат Male и Female, но не и Other, както се изисква по задание.
Ако някой друг също намира някакви проблеми в бекенда, може да сподели за да може да се разрешат навреме.
Благодаря предварително.
тъкмо сега пробвах и забелязах, че вече и на мен връща имейл.
Не знам дали е било просто защото първоначално не съм бил въвел имейл в базата или наистина току що са го оправили.
Anyways, problem solved. Поне един от тях де, за gender-а все още не мисля че е оправен проблема, но предполагам че скоро ще бъде, все пак не е толкова сериозен.
Освен това, друго което според мен може да се добави е връщането на данни за profileImage-а про логин, защото в момента само username-а връща. Това би било полезно защото в toolbar-а отгоре би трябвало постоянно да виждаме профилната ни снимка, а за сега би се наложило да правим и заявка Get User Data при всеки логин.
Преди го нямаше - и аз пробвах с прясно създаден юзър с имейл :)
И във второто ти предложение има резон!