Спорт с кауза за втора поредна година в подкрепа на българското образование

Много ентусиасти и компании от различни сектори се включват в благотворителната инициатива “Предизвикай се с кауза” с физически активности и специални събития, за да подкрепят успеха на учениците в България.

Полумаратони, 100 км колоездене в рамките на 24 часа, 60 тренировки за 60 дни, 1000 км ходене и бягане за 60 дни, чистене на плажове и паркове, кросфит и предизвикателства по поръчка са само част от предизвикателствата на участниците и посланиците на “Предизвикай се с кауза”, които ще се случат до 18 юни.

Събитието се провежда за втора поредна година и цели да обедини хора от страната и чужбина в подкрепа на по-качественото образование за всяко дете в България. Организатор е фондация “Заедно в час” с подкрепата на бизнес организации от различни сектори. SoftUni е партньор като образователна институция, която припознава идеалната цел на инициативата. Както и миналата година, участниците имат възможност да спечелят различни награди - 3 ваучера за планински преходи и 3 ваучера каяк, 1 ваучер за Utopia Forest, 10 ваучера за Ozone.bg и 20 ваучера за пазаруване в Метро и други.

Тази година към посланиците на “Предизвикай се с кауза” се включват и известни личности като актьорите Алек Алексиев, Дария Симеонова, Валентина Каролева, Ники Илиев и спортистите Александра Жекова, Краси Георгиев, Илияна Стоилова и Симона Дянкова, Георги Ненов, водещият на подкаста “Свръхчовекът”, и zero weste предприемачът Блажка Димитрова.

В инициативата са добре дошли да се присъединят всички, които искат да се предизвикат да спортуват повече и да подкрепят българското образование - без значение от тяхната възраст и физическа подготовка. Желаещите да се включат трябва единствено да се регистрират на сайта https://bit.ly/3MbqU3B със символично дарение за “Заедно в час” и да изберат в коя категория ще се предизвикат – ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене или друга. След това остава само да изпълнят своето предизвикателство до 18 юни.

През 2021 г. в “Предизвикай се с кауза” се включиха над 1000 души, като близо 300 участваха с екипни регистрации от името на различни бизнеси, неправителствени и браншови организации. Сред участниците имаше много ученици и студенти, които припознаха мисията и идеята на събитието. Сред предизвикателствата тогава имаше групово каране на ролери в парка, изкачване на връх Мусала и Черни връх, планинско колоездене, подскоци от щастие и много други.

Ако искате да участвате, но не можете да си измислите предизвикателство, можете да се включите в някое от отворените събития на “Предизвикай се с кауза”:

  • Семеен турнир по волейбол „Предизвикай се с кауза, събери приятели и ела да играеш!“ на 18 юни. Той ще се проведе в спортна зала „Левски София“ и на новото външно игрище в комплекса Garitage Park. В турнира ще има четири категории (деца от 8 до 10 г. с двама възрастни; деца от 10 до 13 г. с двама възрастни; юноши и девойки над 15 г.; и мъже и жени - смесено или от един пол).
  • Кросфит тренировка с кауза на 11 юни. Тренировката включва 4 станции - каране на колело, гребане, ски и бягане. На всяка станция участниците тренират за изминаване на максимално разстояние в метри за определено време. Специален посланик на каузата по време на тренировката ще е българската състезателка по ски бягане и планинско бягане Антония Григорова, която е участник в три поредни олимпийски игри и е първата жена преминала скоростно Ком-Емине.

 

Записването за двете събития става през регистрация и дарение за каузата на този линк: https://bit.ly/37XzeVU.

Инициативата подкрепят като партньори още SoftUni, CreateX, подкастът “Свръхчовекът”, Go Go Adventures, Utopia Forest, Ozone.bg, Metro, A1 JustEatTakeaway, Cardio Athletic App, runner.bg, и др. А сред спонсорите на тазгодишното издание на “Предизвикай се с кауза” са Garitage Park, Garitage Sports Center, зала “Левски София”, CrossFit Vitosha и MentorMate.