Относно взети изпити и желанието за повторно явяване
Здравейте,
възможно ли е, ако сте взели изпит с определени точки, да се явите отново на изпита, за да си повишите резултата ( ако успеете). Отделно исках да питам, дали може да се явиш повторно на изпит, след като си минал нивото - примерно си взимам изпитите по фъндаментълс, но на един не ми харесва резултата и се явявам на поправката, но и там не ми харесва резултата. Възможно ли е да се явя по-късно с друга група, естествено всеки изпит ще се заплати.
На мен обаче не ми е ясно едно нещо и реших, че няма нужда от нова тема, а мога да попитам тук. :)
Нали оценката от изпита е 80% от крайната като за другите 20% се включват домашни, teamwork и т.н. Относно "Да може да се явиш на изпит от първо ниво дори и в момента да си трето ниво." - как ще стане оценяването в такъв случай? Резултата от изпита ще представлява 100% от крайната оценка или .. ?
Резултатът от изпита си остава 80% от оценката. Ако искаш да си повишиш и другите работи ще трябва да повтаряш цялото ниво, но няма смисъл, защото ако имаш пълен брой точки на изпита се пише 6.00.
С две думи petio.bs e прав иначе, когато се яваваш на поправка можеш само да си повишиш изпитния резултат който е част от общата оценка. Всчики други компоненти от нея за даден курс(присъствия, домашни...) не се променят тоест нямаш право да предаваш домашни и тн.. както каза колегата. Просто повечето "хора" които познавам ходят на поправки за да изкарат максимума и при такова положение само високия резултат ти дава пълно 6.