Задача с++
Здравейте колеги ,имам една задача която ме мъчи дали бихте ми дали някакви насоки ,ще съм ви много благодарна😊
Да се напише компютърна програма, реализираща информационна система за продажба на монитори (сериен номер, марка, модел, цвят, цена, диагонал на екрана, разделителна способност. вграден TV тунер да/не), цвят, тип: нов, втора употреба, статус: в продажба, капариран, продалсн промоция (указва се % на отстъпка -като 0% се счита, че не е в промоция!)). Програмата да съхранява и да обработва данни за наличните монитори. Максималният брой монитори, които могат да се поддържат, е 100.
Базова задача
А. Меню за избор на функциите от програмата.
Функции от програмата са: В. Добавяне на монитори
а. Добавяне на монитори, чрез добавяне в масива на п монитора, като не трябва да се превишава максималният брой елементи.
Пример: Добавяне на списък от монитори. Въвежда се цяло число и и след него и на брой монитора
п не може да надвишава свободните елементи в масива с морски пътувания.
С. Извеждане на всички монитори на екрана
а. Извеждане на всички монитори, чрез подходящо форматиране в таблица D. Търсене и извеждане на екрана:
с. Търсене и извеждане на монитора с максимален размен на екрана
d. Търсене и извеждане на мониторите от определена марка. Е. Подреждане на основния масив, без да се извежда на екрана:
ь. Сортиране на мониторите по цена.
F. Работа с външен файл(двоичен или текстов):
с. Извеждане на масива във файл.
d. Въвеждане на масива от файл. Допълнение първо (+ базова задача)
G. Да се създаде подменю към основното с нови функции за: a. Извеждане на мониторите на екрана подредени по марка и цена
b. Извеждане на мониторите по избрам диагонал подредени по разделителна способност.
Допълнение второ (+ базова задача) Н. Корекция на данни за монитори.
а. Въвеждат се марка и модел и данните за корекция b. Въвежда се сериен/ни номер/а и се прави корекция на тези монитори
с. Определяне на промоционални %ти за модел монитори и/или за определени бройки монитори (по сериен номер)
1. Продажба на монитори:
d. Въвеждат се модел и марка и се избира от наличните монитори по сериен номер. е. Капариране на монитор. След капариране се намалява реалната цена с капарото.
Допълнение трето(+ базова задача)
1. Данните в програмата да се попълват автоматично от файл при стартиране и да се записват автоматично във файл при затваряне на програмата.