Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Онлайн или редовно?

Здравейте колеги! Прави ми впечетление, че повечето активни в форума имат доста опит с този материал, а пък при решаването на домашните след лекциите ми се струва, че хората са напълно начинаещи. Любопитно ми е колко от вас смятат да се запишат онлайн и колко присъствено. Аз лично съм гледал доста видео уроци и имам бейсик знания по горе долу всички курсове, но смятам да се запиша присъствено за да мога да ги обогатя, а Вие какъв опит имате, от къде, и за каква форма ще кандидатствате ?  

Тагове:
2
Общи приказки
kyamaliev avatar kyamaliev 210 Точки

Аз съм тотален аматьор и планирам живот и здраве да се запиша присъствено. 

2
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Аз също почвам от нулата и да ти кажа имам горе долу като твоите наблюдения. Ако изкарам изпита със сигурност ще се запиша присъствено.

 

Струва ми се обаче, че може да ми се наложи да се упражнявам по-дългичко, за да се справям добре със задачите. Сега ги решавам, но ми отнема твърде много време.

2
ViValDam avatar ViValDam 16 Точки

И аз съм така, но времето за решение взе да се скъсява smile

1
gangov avatar gangov 22 Точки

Аз съм от Пловдив и малко ще ми дойде на нагорно да се преместя да живея в София за година, за това онлайн е идеално за мен в момента. Дано и за напред да нямам проблем като има Teamwork и т.н., ако се справя на изпита живот и здраве.

0
LinAdmin avatar LinAdmin 78 Точки

Аз мислех да се запиша онлайн, но се оказва че трябва да се пътува за изпити и прочие, така, че ще очакмвам освен присъствено (редовно) и онлайн, Унито да пусне дистанционна форма на обучение. И ще се запиша.

2
ViValDam avatar ViValDam 16 Точки

Че он-лайн е дистанционно !

1
LinAdmin avatar LinAdmin 78 Точки

Имах предвид форма, при която можеш 100% да учиш дистанционно.

0
Aluin avatar Aluin 76 Точки

Онлайн си е екстра.. Възможността да се отплеснеш и да не си доспал и ненакеф за лекция е доста по малък, като си го пуснеш вкъщи.. На мен лично онлайн ми е по добре, а и пътуването по градския транспорт не е песен и отнема приблизително два часа отиване и връщане.. Въпреки това за упражнения преди изпит е добре да се отиде, поне веднъж, за да си имаш адекватна помощ от асистентите.. :)

2
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Въпроса е, че не е добре да не си на кеф и да се отплесваш.. Така като си присъствено ще си принуден щеш нещеш да ходиш и да учиш а онлайн (аз поне) не мисля че можеш да се съсредоточиш и да почустваш важноста на нещата ..

1
pavel1 avatar pavel1 9 Точки

За работещи хора мисля, че онлайн е по-добрата алтернатива.Не си вързан с присъствени часове, може да гледаш лекцийте когато и където имаш възможност.

1
VelizarValkov avatar VelizarValkov 35 Точки

Аз също бях изправен пред тази дилема, тъй като въпреки че бях планирал да не работя следващата 1г. и да уча присъствено ми изкочи работа, която реших да приема. Сега ми е малко чудно дали ще имам сили да комбинирам с 8ч. работен ден и онлайн форма на обучение. Притеснява ме дали, ако работя 8ч. на ден и след това още 4-5ч. на ден отделям време за SofUni ще имам реална възможност да разбера нещата и да си взема изпитите, освен това според таблицата записаните в онлайн форма на обучение нямат достъп до студентски стажове в български фирми, което беше основната причина да се запиша тук.. все пак сертификатите не знам дали ще са толкова ценни сами по себе си... От друга страна не ми се иска да зарязвам университета в момента, някак се бях настроил на тази вълна, но пък работата изглежда ще си струва.

0
n.galabov avatar n.galabov 41 Точки

Според мен няма кой знае каква разлика. Всичко идва от индивидуалната подготовка, която би следвало да е еднаква за всички (поне амбициозните). Аз също обмислям редовно.

0
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Се пак статистиката гласи, че под 5 процента завършват онлайн. Пък и както каза по-долу колежката, като си там се мобилизираш повече и не обръщаш внимание на други неща.

0
gudov avatar gudov 274 Точки

kiko144

 

Под 5%, ама друг път.

В Телерик след изпит, като четат отличниците и повечето са от онлайн формата.

0
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Колега казвам данни споделени от Наков на информационният ден тук Ако ти си бил в Телерик и си го чул може и така да е, аз не съм и няма да споря :) При мен обаче съм сигурен че няма да мога да се справя онлайн, не щото има голяма разлика, а защото не си толкова концентриран като да отидеш в залата и да си решаваш задачи

0
LenaB avatar LenaB 112 Точки

Бих се записала присъствено, ако успея на изпита, естествено (и аз съм от начинаещите).

Имам възможност да посещавам лекциите, защото в момента работя за себе си. Мобилизирам се доста повече, когато присъствам на място.

1
reivs avatar reivs 15 Точки

Според мен ако имаш възможност да си там присъсвено е за предпочитане пред това да си онлайн, поне за мен е така. Ако си там присъствено мисля , че ще се усети по-добре състезателния характер, тъй като всички се стремим към по-високи резултатати, пък и когато си онлайн възможността да се изгуби инерцията е по-голяма( е поне за мен :) ), та между присъствено и онлайн аз лично бих се борил да съм там присъствено.

И аз стартирам надпреварата като начинаещ, но не мисля да се давам на големите риби, конкуренцията ще е жестока така че успех на всички и най-вече бъдете мотивирани в това което правите.

1